رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
طبق بخشنامه ابلاغشده از سمت گمرک ایران، در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، درج شماره سریال دستگاههای استخراج رمزارز اجباری شد.
طی این بخشنامه، مقررات استاندارد اجباری برای واردات دستگاههای ماینر به شرح زیر است:
- ترخیص دستگاههای استخراج رمزارز، منوط به ارائه مجوز سازمان ملی استاندارد ایران در سامانه جامع امور گمرکی است.
- واردکنندگان دستگاههای استخراج باید شماره سریال هر دستگاه را طی یک کامن بر روی اظهارنامه خود در سامانه جامع گمرکی، ثبت کنند.
- ارزیابی فیزیکی دستگاههای وارداتی مستلزم بررسی و مطابقت انتخابی حداقل ۵% از شماره سریالهای اعلامی واردکننده با شماره سریالهای درجشده بر کالاهای اظهاری است.
- اظهارنامه دستگاههای استخراج رمزارز در مسیر قرمز است و باید ارزیابی کالا انجام شود.
- طبق فهرست کالاهای مشمول مقررات اجباری استاندارد از نظر برچسب انرژی، واردات دستگاههای ماینینگ با گرید پایینتر از A و B ممنوع است.
این بخشنامه به معاونت امور گمرکی و معاونت برنامهریزی امور بینالملل رونوشت شده است و طی آن از درخواست شدهاست تا ترتیبی جهت عملیاتی شدن دریافت شماره سریال دستگاههای استخراج رمزارز در اظهارنامه وارداتی صورت بگیرد.
موضوع قابل رهگیری بودن استخراجکنندگان رمزارز، در انتهای سال ۱۴۰۱ برای اولین بار مطرح شد؛ بر اساس مصوبه وزارت نیرو، تمام صاحبان دستگاههای ماینتر ملزم شدند از سال ۱۴۰۲، نام مالک و مکان استقرار دستگاهها را به سامانه جامع تجارت وزارت صمت اعلام کنند. اطلاعات هر ماینر برای وزارت نیرو، پلیس امنیت اقتصادی و سایر دستگاههای ذینفع با مجوز وزارت صمت رویتپذیر خواهد شد.
محمد خدادادی، مجری طرح تامین برق رمزارزهای شركت توانیر پیش از این در گفتگو با راه پرداخت مطرح کرده بود: «به هر ماینر کد رهگیری اختصاصداده شده و امکان انتقال از طریق سامانه فراهم است.»
به گفته خدادادی، «این اقدام از این جهت است که دستگاههای وارداتی یا مونتاژ داخلی وارد فضای غیرمجاز نشوند. برای ایجاد شفافیت بازدیدهای دورهای و تصادفی هم انجام خواهد شد. هرگونه عدم مطابقت اطلاعات، از نام گرفته تا تفاوت محل استقرار ماینر بهمثابه تخلف است و با مرکز خاطی مطابق مقررات قانون قاچاق کالا و ارز برخورد میشود. ماینرهایی هم که قانونی وارد کشور شدهاند؛ اما اطلاعاتشان در سامانه ثبت نشده هم بهعنوان دستگاه غیرقانونی شناخته خواهند شد و علاوه بر مشمولیت مقررات قانون مذکور، باید جریمه استفاده از برق غیرمجاز را هم پرداخت کنند. واحدهای تولید و مونتاژ هم موظفاند اطلاعات دستگاههای فروختهشده را در این سامانه ثبت کنند.»
این بخشنامه، بر اساس ابلاغ دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد ایران تهیه شدهاست.
[…] ذکر است که در تاریخ ششم اردیبهشت سال جاری، بخشنامهای از سمت گمرک ایران ابلاغ شد و طی آن درج شماره سریال […]