رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
علیرضا ماهیار؛ مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در نشست خبری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت اظهار کرد: «نقطه عطف همایش امسال این است که در سال اول دولت وفاق ملی برگزار میشود و میطلبد که شرکتها در نمایشگاه شرکت کنند و در کارگاههایی که برگزار میشود، ایدههایی را همراستا با سیاستهای کلی نظام، راهبردهای دولت چهاردهم و برنامه پنجساله پیشرفت کشور ببینیم.»
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک بیان کرد: «توجه به فناوریهای مالی میتواند زمینه تغییرات گستردهای را در ارائه خدمات به مردم به همراه داشته باشد.»
ماهیار عنوان کرد: «امروزه بانکها در زندگی روزمره مردم حضور دارند و از سوی دیگر شعبات حضوری بانکها کمتر شده و از طرفی نیز ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از ۱۲۰ درصد است. برایناساس مدیریت داراییها، مدیریت نقدینگی و خدمات حوزه مالی مثل بیمه و سایر حوزهها به تلفنهای همراه منتقل شده است. این فناوریها کمک میکند که دنیای متفاوتی برای مشتریان شبکه بانکی رقم بخورد.»
وی افزود: «هرسال شاهد فناوریهای جدیدی هستیم که خدمات شبکه بانکی را ارتقا میدهند. در حوزه هوش مصنوعی مسائلی مثل یادگیری ماشین، کلاندادهها، استفاده از الگوهای هوشمند در نظارت فناورانه و سایر مسائل شبکه بانکی و نظام پرداخت کشور مؤثر است.»
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک تصریح کرد: «در سالهای گذشته بسیاری از موضوعات معطوف به استفاده از هوش مصنوعی شده است و باتوجهبه اینکه در حوزه بانکی و نظام پرداخت دادههای تمیزی داریم، میتوانیم نظارت هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی را به نحو آسانتر و بهتری داشته باشیم.»
ماهیار یادآور شد: «در استفاده از ریال دیجیتال نیز اقداماتی را در نظر داریم که کارایی آن افزایش پیدا کند. البته در حال حاضر زیرساختهای بیشتر برای پرداخت خرد فراهم شده است، اما استفاده از ریال دیجیتال برای دورزدن تحریمها، استفاده از توکنایز کردن داراییها و سایر مزایای ریال دیجیتال را در نظر داریم.»
وی افزود: «بیش از ۵۰ درصد تراکنشهای خرد ما از نوع تراکنشهای خرد و بسیار خرد است. استفاده از سامانه پل و ابزار پلپی و بحث کیف پول نیز باید یک زیرساخت فنی برای آن در نظر گرفته میشد که ریال دیجیتال میتواند بستر مناسبی برای این موارد باشد.»
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک عنوان کرد: «ریال دیجیتال چند چالش دارد. اول اینکه باید بدانیم از آن میخواهیم برای پرداختهای داخل کشور استفاده کنیم یا از آن برای پرداختها و تبادلات بینالمللی استفاده کنیم.»
وی خاطرنشان کرد: «در استفاده از ریال دیجیتال برای تبادلات بینالمللی بحث نرخ، زیرساختها، ورود و خروج پول و بسیاری از موارد دیگر بسیار مهم است که باید آنها را در نظر داشته باشیم.»
ماهیار در پایان تأکید کرد: «در وهله اول از ریال دیجیتال میتوانیم برای پرداختهای خردی که حجم بالایی دارد و هزینه بالایی به شبکه بانکی تحمیل میکند، استفاده کنیم.»