رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

توسعه زیرساخت‌های بلاکچین در ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

مهرداد خانبانی مدیر فنی یوبیتکس و مدیرعامل راهبرد، در یادداشتی برای «رسانه رمزارز» از گسترش زیرساخت مربوط به بلاکچین و مزایای آن گفت

زیرساخت بلاکچین به‌عنوان یک فناوری انقلابی، ظرفیت تحول در صنایع و شئون مختلف زندگی فنی کشورها را دارد. برای بهره‌برداری کامل از پتانسیل‌های این فناوری، وجود زیرساخت قوی و مناسب ضروری است. زیرساخت‌های فنی در صنعت بلاکچین شامل سرعت، امنیت، مقیاس‌پذیری و مدیریت داده‌ها است. این عوامل برای ارائه خدمات پایدار و کارآمد به کاربران نیازمند توسعه و تکمیل بر اساس استانداردهای جهانی هستند.

اما چالش‌های موجود در حوزه فناوری و زیرساخت‌های مرتبط نیز به‌تناسب پیشرفت آن افزایش پیدا می‌کند. محدودیت‌های مالی و تحریم‌ها، نبود تجهیزات پیشرفته، هزینه‌های سنگین راه‌اندازی زیرساخت‌های امن و مقیاس‌پذیر، و عدم توسعه کافی از جمله مشکلاتی هستند که مانع پیشرفت در این حوزه می‌شوند. باوجود برخورداری از نیروهای انسانی باکیفیت، زیرساخت‌های کشور در این زمینه به سطح جهانی نرسیده است.

توسعه فناوری‌های بلاکچین از چند منظر برای کشور اهمیت دارد. این فناوری می‌تواند بستری برای تراکنش‌های امن و ایجاد زیرساخت‌های صنعت فین‌تک فراهم کند و همچنین شفافیت، امنیت و سرعت این تراکنش‌ها را افزایش دهد. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای تحلیل و مدیریت داده‌ها بسیار حیاتی هستند. مقیاس‌پذیری سیستم‌ها و ابزارهای پیشرفته رمزنگاری شده بر بستر بلاکچین می‌تواند اعتماد و امنیت را در حوزه فناوری اطلاعات ایران به وجود آورد. همچنین، مدل‌های یادگیری عمیق و سیستم‌های تحلیل داده‌ها به‌عنوان اولویت‌های بالایی در مدیریت کشور مورداستفاده قرار خواهند گرفت.

توسعه زیرساخت‌های بلاکچین در ایران نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. باوجود محدودیت‌های موجود در دانش تخصصی این حوزه، نیازهای نامحدود کشور و شرایط لازم برای بهبود وضعیت کنونی، ضرورت توجه به این فناوری را نشان می‌دهد. به‌ویژه، توسعه زیرساخت‌ها، امنیت شبکه‌ها و انجام تراکنش‌ها و خدمات بر بستر بلاکچین به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی و مهم کشور مطرح شده است.

قطعاً یکی از موضوعات  مهم در این فضا امنیت رمزنگاری شده چندلایه که بر پایه فناوری‌های مدرن احراز هویت، هوش مصنوعی، ربات‌های هوشمند، دیتا ماینینگ و ماشین لرنینگ بنا شده است. این فناوری‌ها به ایجاد یک زیرساخت توزیع شده کمک می‌کنند که قادر به مقابله با حملات سایبری و نفوذهای احتمالی به زیرساخت‌ها است. این رویکرد چندلایه به افزایش امنیت و حفاظت از داده‌ها در برابر تهدیدات سایبری کمک می‌کند و به‌طورکلی به بهبود امنیت سیستم‌های اطلاعاتی می‌انجامد.

توسعه زیرساخت‌های بومی در صنعت بلاکچین می‌تواند به افزایش امنیت و اعتماد در این حوزه کمک کند. با ایجاد زیرساخت‌های محلی، امکان کنترل بهتر و مدیریت داده‌ها فراهم می‌شود که به نوبه خود می‌تواند به تقویت اعتماد کاربران و سرمایه‌گذاران منجر شود. این امر همچنین می‌تواند به کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی و ارتقای توانمندی‌های داخلی کمک کند. در نتیجه، این توسعه می‌تواند زمینه‌ساز رشد و پیشرفت بیشتر صنعت بلاکچین در کشور باشد.

یکی از چالش‌های جدی پیش روی کشور، حملات سایبری به زیرساخت‌های فنی است که به طور روزانه چندین بار رخ می‌دهد. برای تضمین خدمات در حوزه فناوری اطلاعات، نیاز به امنیت بالا در شبکه، مقیاس‌پذیری مناسب و وجود فایروال‌های مدرن است تا بتوان این حملات سایبری را ناکام گذاشت.

توسعه زیرساخت‌ها و تجهیز ابزارهای زیرساختی برای کشورها از اهمیت بالایی برخوردار است. این فرایندها به بهبود کیفیت زندگی، تسهیل در دسترسی به خدمات و افزایش بهره‌وری اقتصادی کمک می‌کنند. زیرساخت‌های مناسب شامل حمل‌ونقل، انرژی، ارتباطات و آب و فاضلاب می‌شوند که نقش کلیدی در رشد و توسعه پایدار کشورها دارند. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها ضروری است تا کشورها بتوانند به اهداف توسعه‌ای خود دست یابند و در رقابت‌های جهانی موفق باشند.

راهکار پیشنهادی از نگاه کارشناسی این است که در حال حاضر نیاز به یک رویکرد جامع و مدرن برای امنیت و استانداردهای فنی زیرساخت شبکه‌ای احساس می‌شود. این زیرساخت باید امن و قابل‌اعتماد برای کاربران باشد و شامل پروتکل‌های قوی باشد که به حفظ حریم خصوصی کاربران کمک کند.

توجه به آموزش عمومی نیز به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم در برنامه‌های آموزشی در کسب‌وکارها، دانشگاه‌ها، کارگاه‌های تخصصی و دوره‌های آنلاین می‌تواند به توسعه زیرساخت‌ها و استفاده بهینه از آن‌ها کمک کند. این نوع آموزش‌ها به ارتقا مهارت‌ها و دانش افراد کمک کرده و در نهایت به بهبود عملکرد سازمان‌ها و نهادها منجر می‌شود.

همکاری با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان و افراد صاحب‌نظر در حوزه زیرساخت می‌تواند به توسعه سریع‌تر و با هزینه‌های کمتر این حوزه کمک کند. این همکاری‌ها شامل مشارکت‌های بین‌المللی و تشکیل رویدادها و همکاری‌های بین کشورها است که می‌تواند به بهبود زیرساخت‌ها در داخل و خارج از کشور منجر شود.

آینده صنعت بلاکچین و رمزارزها در ایران می‌تواند بسیار روشن و قوی باشد، به شرطی که دولت رویکردهای سازنده‌ای نسبت به این فناوری اتخاذ کند. باتوجه‌به پیشرفت‌های جهانی و نیاز کشور به تکنولوژی‌های جدید، ظرفیت‌های بی‌نظیر صنعت بلاکچین و حوزه رمزارزها می‌تواند به رشد سیستم‌های مالی، صنعتی، اجتماعی و زیرساخت‌های مدیریتی کشور کمک کند. این رشد می‌تواند به افزایش شفافیت و اعتماد در سطح کلان بین حاکمیت و مردم منجر شود. همچنین، با بهره‌گیری از جوانان پرانرژی و دانشمند و زیرساخت‌های موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی و همچنین ارتباطات با کشورهای دیگر، آینده روشنی برای کشور قابل‌تصور است.

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/qtjf
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.