رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

سهم زنان در موقعیت‌های شغلی نوبیتکس مطابق با استانداردهای بین‌المللی است

حدیث خسروی، مدیر ارتباطات و روابط‌عمومی پلتفرم تبادل رمز ارز نوبیتکس در گفت‌وگو با رسانه «رمزارز» درباره حضور زنان در کسب‌وکارها صحبت کرد

حضور زنان در مشاغل مختلف از گذشته تاکنون تغییرات زیادی را شاهد بوده است. در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که در بسیاری از مشاغل، بحث جنسیت تا حدودی کنار گذاشته شده و اکنون شاهد فعالیت زنان در موقعیت‌های شغلی مختلف هستیم که شاید در گذشته دور از ذهن به نظر می‌رسید.

حوزه بلاکچین و رمزارز یکی از صنایعی است که بیشتر به دلیل سهم رشته‌های نرم‌افزار و دیگر شاخه‌های فنی به طور منطقی نسبتی از سهم زنان از این رشته‌های دانشگاهی است، با این حال اکنون مشاهده می‌کنیم که زنان زیادی در کسب‌وکارهای رمزارزی، به‌خصوص صرافی‌ها و پلتفرم‌های تبادل رمزارز فعالیت می‌کنند. این سهم به عنوان شاغلین این صنعت بوده و بحث کاربران جداست.

پلتفرم تبادل رمزارز نوبیتکس، یکی از این کسب‌وکارهاست که ۴۰ درصد از کارکنان آن را زنان تشکیل داده‌اند. به‌منظور بررسی فعالیت زنان در کسب‌وکارهای رمز ارزی، گفت‌وگویی با حدیث خسروی، مدیر ارتباطات و روابط‌عمومی نوبیتکس انجام شده که در ادامه گزارشی از آن را می‌خوانید.


فرصت‌های شغلی در سیستم‌های مبتنی بر تکنولوژی بهتر توزیع شده است


خسروی در ابتدا اظهار کرد: «به‌طورکلی من حوزه رمزارزها را یک نماینده از اقتصاد دیجیتال می‌دانم و به همین دلیل به عنوان بخشی از اقتصاد دیجیتال و تک کمپانی‌ها صحبت می‌کنم که رمزارزی‌ها و فین‌تکی‌ها هم عضو هستند. من فکر می‌کنم که پلتفرم‌های تبادل کریپتو یا اساساً اکوسیستم مبتنی بر تکنولوژی فضایی است که به‌طورکلی برابرتر بوده و فرصت‌ها در آن بهتر توزیع شده است. دلیل این امر این است که سیستم‌های نوتری بوده و تغییر در سیستم‌های سنتی کار سختی است، اما ازآنجاکه این شرکت‌ها نوآورتر هستند، چه از نظر انعطاف ساعت کاری، بهبود فضای کار برای کارکنان تا بحث‌های عملاً جنسیتی و سالم بودن فضای کار، وضعیت بهتری دارند.»

او درباره فرصتی که نوبیتکس در اختیار زنان قرار داده عنوان کرد: «ازاین‌رو، من نوبیتکس را هم جزو همین مجموعه شرکت‌ها می‌بینم و فکر می‌کنم در عمر هفت‌ساله خودش دو کار را به‌خوبی انجام داده است: اول فرصت برابری که در تیم‌های فنی برای نیروهای متخصص خانم دارد؛ زیرا ما اساساً می‌دانیم حضور خانم‌ها نسبت به آقایان کمتر است و به دلیل نابرابری‌هایی که پیش از فضای کار، در دانشگاه و بحث آموزش وجود دارد، ‌ درصد کمی از متخصصان این حوزه خانم هستند. اما در فضای تک و فنی نوبیتکس به طور تاریخی خانم‌ها سهم قابل‌توجهی دارند.»


سهم زنان در موقعیت‌های شغلی مدیریتی


مدیر ارتباطات و روابط‌عمومی نوبیتکس در این باره خاطرنشان کرد: «نکته دیگری که اهمیت دارد این است که ما باید بدانیم گاهی ما از سهم زنان در بازار کار و گاهی هم از سهم زنان در جایگاه مدیریتی و ارشد صحبت می‌کنیم. به طور معناداری خانم‌ها سهم قابل‌توجهی در کلیت تیم نوبیتکس دارند و می‌توانیم بگوییم که این سهم با استانداردهای بین‌المللی و در مقایسه با شرکت‌هایی مثل گوگل، اسپاتیفای مایکروسافت و شرکت‌هایی که از نوبیتکس بسیار بزرگ‌تر هستند، هم‌خوانی دارد. اما در بحث مدیران ارشد این میزان به‌تبع کمتر است که در دنیا و ایران نیز به همین شکل است. من  امیدواریم به این سمت حرکت کنیم که خانم‌های بیشتری را در جمع مدیران ارشد داشته باشیم.»


نوبیتکس برای حضور زن‌ها فضای بیشتری فراهم می‌کند؟


او درباره بحث شایسته‌سالاری گفت: «این مسئله کافی است که شرکت‌ها فضای سالم به معنای استاندارد جهانی برای کار داشته باشند و بعد از آن، تخصص را اولویت قرار دهند؛ حداقل در شرایط فعلی ایران در سال ۱۴۰۳ این یک انتظار منطقی است که ما به سمت شایسته‌سالاری حرکت کنیم، تخصص در اولویت قرار بگیرد و جنسیت در اولویت ما نباشد و همچنین فضای کار سالم و انسانی طراحی کنیم.»

خسروی با اشاره به اینکه به نظر من این دو شرط کافی است که یک فرصت منطقی برای خانم‌ها ایجاد کنیم تا در بازار کار سهم بهتری داشته باشند؛ توضیح داد: «هرچند در استانداردهای بین‌المللی اقدام‌های بیشتری در راستای سهم بیشتر زنان در بازار کار انجام می‌شود تا به سمت تعادل در بازار کار حرکت کنند. ازاین‌رو، در برخی از شرکت‌ها مشاهده می‌کنیم که قانونی برای حضور تعداد مشخصی از مدیران زن وجود دارد.»

او ادامه داد: «به‌عنوان‌مثال، در مجلس نمایندگان کشورهای مختلف قانونی برای حضور تعداد مشخصی از زنان وجود دارد تا بتوانند فاصله را به طور معناداری کم کنند و سکویی زیر پای زنان که در طول تاریخ عقب مانده‌اند بگذارند تا آنها هم بالا بیایند. بااین‌حال، در وضعیت فعلی ایران، به نظر من اینکه به سمت شایسته‌سالاری حرکت کنیم و تخصص را در اولویت قرار دهیم کافی است که فضا سالم شود تا زنان بتوانند سهم مناسبی در بازار کار داشته باشند.»

مدیر ارتباطات و  روابط‌عمومی نوبیتکس در پایان بیان کرد: «ازاین‌رو، من فکر می‌کنم نوبیتکس امروز این دو ویژگی را دارد و در طول تاریخ فعالیت خود این کار را انجام داده است. مصداق این رویکرد، داده‌هایی است که درباره نسبت جمعیتی زنان و مردان در تاریخ رشد نوبیتکس است. بر اساس آمار فعلی نوبیتکس، ۴۰ درصد از کارکنان نوبیتکس در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲ خانم بوده‌اند و این شرکت در دو سال اخیر سهم ثابتی به زنان داده است که امیدوارم به مرور بیشتر شود.

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/w4ik
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.