رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

فرصت‌سوزی نکنیم تا از فناوری رمزدارایی در جهان جا نمانیم

نشست «تخصصی بررسی تاثیر تحولات سیاسی بین‌المللی در بازارهای مالی و کریپتو» توسط یوبیتکس برگزار شد

نشست تخصصی با موضوع «بررسی تأثیر تحولات سیاسی بین‌المللی در بازارهای مالی و کریپتو» در تاریخ 6 آبان در برج فناوری با حضور جمعی از فعالان بازار کریپتو و خبرگزاری‌های مختلف برگزار شد.

در این نشست که توسط صرافی یوبیتکس برگزار شد، عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون بلاکچین سازمان نصر کشور، عیسی کشاورز، رئیس هیئت‌مدیره و هم‌بنیان‌گذار صرافی یوبیتکس پوریا آسترکی، سردبیر ماهنامه پژوهش‌نامه بلاکچین و شهریار شفیعی، مدیرعامل آکادمی برند ایران حضور داشتند و به بررسی اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت تحولات بین‌المللی در اقتصاد ایران پرداختند.


نرخ بهره در دولت جدید آمریکا کاهش می‌یابد


عباس آشتیانی، در ابتدای جلسه با اشاره به انتخابات آمریکا بیان کرد: «آمریکا با توجه به اینکه بزرگترین حجم معاملات و بیشترین تأثیر را در بازارهای مالی دارد، نتیجه انتخابات آن نیز برای بازارهای مالی از جمله کریپتو مهم است. در حال حاضر دو کاندیدا از دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، صحبت‌های متفاوتی درباره رمزارزها داشتند که البته به معنای عملی شدن آن‌ها در آینده نیست و می‌تواند صرفا جریان‌سازی برای همراه کردن مردم باشد.»

او در ادامه به تشریح موضوع نرخ بهره پرداخت و گفت: «الان  موضوع مهم نرخ بهره آمریکاست. از دو سال پیش آمریکا تصمیم گرفت نرخ بهره را برای جذب پول‌های سرگردان بازار بالا ببرد که نتیجه آن افزایش تولید و کاهش نرخ بیکاری بود؛ اما در مقابل قدرت خرید مردم نیز کاهش یافت و دچار رکود تورمی شد. در نتیجه کاهش نرخ بهره در دستور کار قرار گرفت.»

آشتیانی درباره نرخ بهره ادامه داد: «کاهش نرخ بهره مصادف شد با انتخابات آمریکا و بایدن ترجیح می‌داد دولت بعدی درباره این موضوع تصمیم‌گیری کند؛ اما در آخرین جلسه نرخ بهره را کمی کاهش دادند که نتیجه آن افزایش قیمت در بازارهای مالی خصوصاً طلا شد. در ادامه نیز شاهد کاهش نرخ بهره در هفته‌های اول دولت جدید خواهیم بود.»

رئیس کمیسیون بلاکچین سازمان نصر کشور با اشاره به عواملی که ریسک را در بازار افزایش می‌دهد اعلام کرد: «عواملی مانند تنش نظامی یا هر موضوعی که ریسک را در بازار افزایش می‌دهد مردم را ریسک‌گریز می‌کند و ممکن است بازار ریسکی مانند کریپتو علی‌رغم کاهش نرخ بهره کاهش یابد.»


در حال فرصت‌سوزی در بخش رمزدارایی هستیم


او در انتها درباره پذیرش کلاس دارایی رمزدارایی در کشورهای مختلف گفت: «بخشی از آماده‌سازی که در کشورهای مختلف شاهد آن هستیم، حمایت از کسب‌وکارهای داخلی کشور خود در حوزه دارایی‌هایی است که ماهیت سیال مانند رمزدارایی‌ها دارند. بسیاری از کشورها اخیراً با قانون‌گذاری دقیق ماهیت دارایی بودن این حوزه را پررنگ می‌کنند و از ظرفیت سیال بودن آن استفاده می‌کنند. مثلاً آمریکا در کنار شکایت از بایننس سعی می‌کند از کوین‌بیس که صرافی مستقر در آمریکاست حمایت کند. اما متأسفانه ما در قانون‌گذاری و حمایت از کسب‌وکارهای رمزارزی عقب ماندیم و اخیراً شاهد رفتارهای سلیقه‌ای و شتاب‌زده در این حوزه بودیم که چند سال دیگر مرور آن خاطره‌ای از فرصت‌سوزی را در ذهن ما تداعی خواهد کرد.»

آشتیانی در انتها نیز در جواب سؤالی که درباره اختیارات بانک مرکزی در حوزه کریپتو پرسیده شد پاسخ داد: «موضوع رمزدارایی‌ها موضوعی بین‌رشته‌ای و چندوجهی است که به بانک‌های مرکزی مربوط نیست و نکته بعدی این است که بانک مرکزی تا به امروز مجوزی برای قانون‌گذاری این حوزه دریافت نکرده است. ما داریم درباره Crypto Assetها صحبت می‌کنیم و بلاکچین یک فناوری ثبتی است و کوین‌ها ماهیت مختلفی دارند. اما در ایران درست تعریف نشده‌اند. شاید یکی از دلایل فرصت‌سوزی در کشور ما همین تعاریف اشتباه باشند.»


با کریپتو می‌توانستیم جاماندگی از جهان را جبران کنیم


در ادامه نشست، عیسی کشاورز به تشریح تفاوت قانون‌گذاری رمزدارایی‌ها در ایران و جهان پرداخت و گفت: «کریپتو جهان دموکرات‌تری در مبادلات فراهم کرد و طبیعی است که برای دولت‌ها و جوامع ترس و سردرگمی ایجاد کند. اما این سردرگمی جایی باید به انتها برسد. در کشوری مثل ایران که زیرساخت صحیحی وجود ندارد هرج‌ومرج در این موضوع بیشتر است. نظام پولی و مالی به‌جای مشورت و هم‌اندیشی با متخصصان این حوزه و استفاده از ظرفیت این صنعت با تصمیمات شتاب‌زده باعث شده تا جاماندگی ما از جهان بیشتر شود. با اینکه می‌توانستیم با استفاده از این فناوری فاصله خود را کم کنیم.»

او در ادامه بیان کرد: «در حال حاضر کشورها در قالب یک بیانیه ریسک یا سندباکس اجازه فعالیت به این فناوری را صادر می‌کنند تا در ادامه به یک مدل مشخص و بالغ برسند. در ایران به‌نظر می‌رسد بخش خصوصی در این حوزه راه را بهتر طی کرده است. این راه بدون بازگشت است و برای جلوگیری از افسوس آینده باید به رسمیت شناخته شود.»


وب۳.۰ خلق ثروت را تغییر خواهد داد


پوریا آسترکی پس از کشاورز شروع به صحبت کرد و با اشاره به بزرگ‌ شدن بازار رمزدارایی‌ها در آینده گفت: «حجم بازار رمزارزها تا 5 سال آینده به 25 تا 30 تریلیون دلار خواهد رسید و وب۳.۰ خلق ثروت را تغییر خواهد داد. با یک مثال تغییر این بازی را توضیح می‌دهم؛ ارزش کل بازار جهانی آثار هنری عددی حدود 65 میلیارد دلار است. اما بازار NFT که معتقدیم ارزش خاصی ندارد و دیگر خیلی موردتوجه قرار نمی‌گیرد، حدود 68 میلیارد دلار است. قرارگرفتن فایل‌ها در بلاکچین است که ارزش این بازار را بیشتر کرده حال تصور کنید این اتفاق برای بازاری مانند طلا رخ دهد ما مطمئنا بازی ثروت را تغییر خواهد داد.»


بریکس بعد از جنگ اوکراین فعال شد


او در ادامه با اشاره به بریکس بیان کرد: «تغییر در خلق ثروت درگیری به وجود خواهد آورد و بریکس یکی از جاهایی است که جنگ مالی نمود پیدا خواهد کرد. اعضای بریکس تقریباً از 2007 گرد هم آمدند و اتفاق خاصی میان اعضا تا جنگ اوکراین رخ نداد. بعد از جنگ روسیه تحریم شد و به دنبال راه‌حل جایگزین گشت. مأموریت اصلی این گروه دلارزدایی است. بریکس به دنبال ایجاد یک رمزارز با پشتوانه پول‌های فیات کشورهای عضو است تا مردم آن کشورها و بانک‌های مرکزی با دسترسی به آن به مبادله بپردازند.»

آسترکی در ادامه گفت: «جایگاه فعالان رمزارزی و بخش خصوصی در بریکس این است که می‌توانند با توسعه یک پلتفرم توکن‌سازی RWA در کنار معاملات پایاپای و ارز دیجیتال بانک مرکزی یک شرایط تجاری بهتری برای ایران به وجود آورد.»


عدم مفهوم‌سازی رمزدارایی مشکل اصلی است


در ادامه نشست، شهریار شفیعی، با اشاره به اتفاقات سیاسی که در حال رخ دادن است گفت: «علاوه بر اهمیت انتخابات آمریکا، تقابل روسیه و ناتو و تقابل چین و آمریکا نیز مهم است. ما بستر پر از چالش و  پر سرعت تغییر فناوری داریم که باعث تغییر در قدرت می‌شود. تغییرات ناگهانی قدرت هم باعث جنگ می‌شود. یکی از این جنگ‌ها جنگ کریدورها است.»

او همچنین بیان کرد: «در بحث رمزارزها نباید از جهان عقب بمانیم همان‌طور که از بحث کریدورها عقب افتادیم. عدم مفهوم‌سازی رمزدارایی مشکل اصلی است و این موضوع مهم‌تر از حجم بازار است. اصطلاح رمزارز همان‌طور که آقای آشتیانی گفت مشکل دارد و رمزدارایی، رمزارز نیست. در دنیا بازارهای مالی و پولی جداست و ما هم می‌توانیم در حوزه رمزدارایی‌ها داشته باشیم و منافع ملی باید در راستای منافع شخصی باشد.»


مسدودی حساب صرافی‌ها فعالیت غیرشفاف را افزایش می‌دهد


در انتهای نشست نیز خبرنگار رمزارز سؤالی درباره تأثیر متوقف شدن پرداخت‌های صرافی‌های رمزارز در پایان روز چهارشنبه پرسید که کشاورز در پاسخ گفت: «تنها تأثیری که این نوع تصمیمات دارد، زیرزمینی و غیرشفاف کردن فعالیت‌های رمزارزی در داخل کشور است. در شرایط بحرانی نباید جلوی کانال‌های شفاف و امن گرفته شود تا بازار غیررسمی فعال‌تر شود.»

همچنین آسترکی در جواب این سؤال بیان کرد: «ابتدا توضیح می‌دهم که چه اتفاقی افتاد و چه تأثیری گذاشت؛ در ماده 41 قانون بانک مرکزی آمده است که اگر بانک مرکزی تشخیص دهد شخص حقیقی یا حقوقی پول‌شویی می‌کند می‌تواند آن را با مستندات به سازمان اطلاعات مالی (FIU) ارجاع دهد و FIU حساب‌های مربوطه را مسدود کند و پس از اعتراض فرد طی 3 روز بانک مرکزی، دادستانی و FIU باید کمیسیونی تشکیل دهند تا اعتراض را بررسی کنند و مسیر ادامه یابد. این قانون ابزاری برای بانک مرکزی در موارد اضطراری است تا تراکنش‌های مشکوک مسدود شود. در اتفاق چند روز پیش نیز بانک مرکزی از همین قانون استفاده کرد و تمام صرافی‌های رمزارزی را بدون مستندات پول‌شویی به FIU گزارش داد. از نظر قانونی هم باید 24 ساعت مسدود می‌ماند؛ اما چون آخر هفته بود چند روز طول کشید. به نظرم استفاده غیراصولی از قانونی بود که برای موارد دیگر کاربرد دارد.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/4pp8
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.