رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
متاورس یک فناوری نیست، بلکه همگرایی عظیمی است بین تمام فناوریهایی که بشر در پنجاه سال گذشته خلق کرده و توسعه داده است. همزمانی س عامل در سال ۲۰۲۱ باعث هایپ متاورس شد؛ اول رونمایی مارک زاکربرگ از متاورس خود به نام Horizon World و برندسازی مجدد شرکت فیسبوک به متا؛ دوم اثر بازار گاوی رمزارزها و NFTها؛ و سوم، گذار از دوران همهگیری ویروس کرونا و پی بردن به ناکارآمدی ابزارهای ارتباطی و تعاملی که نیاز به خلق جایگزینی بهتر را ملموس کرد.
عمر این هایپ بیش از یک سال نبود؛ متاورس زاکربرگ در عمل به تعهدات خود شکست خورد، بازار NFTها و زمینهای متاورسی سقوط ۹۰ درصدی را تجربه کردند و ابزارهای ارتباطی و تعاملی دیجیتال توقعات مصرفکنندگان را بیپاسخ گذاشتند. در چنین وضعیتی است که عدهای از مرگ متاورس و نابودی آن صحبت میکنند، اما این اظهارات ناشی از عدم شناخت پدیده متاورس و ویژگیهای آن است.
کتاب درباره متاورس (چگونه متاورس انقلابی در همه چیز ایجاد میکند؟) نوشته متیو بال و با ترجمه مصطفی مرشدی و سارا صباغچی فیروزآباد، توسط انتشارات راه پرداخت منتشر شد. این کتاب ۳۶۰ صفحهای به بررسی و معرفی متاورس از ابعاد مختلف میپردازد.
کتاب درباره متاورس از سه بخش متاورس چیست، ساختن متاورس و چگونه متاورس انقلابی در همه چیز ایجاد کرد تشکیل شده است. این کتاب از ۱۵ فصل با عناوین تاریخچه مختصر آینده، سردرگمی و عدم قطعیت، و بالاخره تعریف متاورس، اینترنت نسل آینده، شبکهسازی، محاسبات، موتورهای دنیای مجازی، تعاملپذیری، سختافزار، کانالهای پرداخت، بلاکچینها، متاورس چه زمانی فراگیر خواهد شد، مدلهای کسبوکارهای متاورسی، برندهها و بازندههای متاورس و ماهیت متاورس تشکیل شده است.
متیو بال در کتاب «درباره متاورس»، بهتفصیل و در سه بخش کلی، مخاطب را با رویکردی واقعگرایانه و فنی با متاورس آشنا میکند. بخش اول را با مروری بر تاریخچه متاورس و پیشینه ادبی آن آغاز میکند و سپس به تعریفی کامل و جامع از متاورس میرسد. در بخش دوم که هسته اصلی کتاب است، اجزا و مؤلفههای لازم برای ساخت متاورس را بررسی میکند. با مطالعه بخش دوم کتاب درمییابیم متاورس، یک محصول نیست که زاکربرگ از آن رونمایی کند، بلکه از اجزایی متعدد تشکیل میشود و لازمه شکوفایی آن، وجود اکوسیستمی از شرکتهای قدرتمند است. در نهایت، در بخش سوم کتاب، گمانهزنیهایی مطرح میشود درباره زمان فراگیر شدن متاورس، مدلهای کسبوکاری در آن، نوع حاکمیت بر آن و شکل تجربیات در آن. با مطالعه این کتاب، خواننده اطلاعات کاملی از وضعیت فعلی متاورس در جهان، شرکتهای تأثیرگذار بر آن و موانع احتمالی کسب خواهد کرد.
متاورس، نسل بعدی اینترنت خواهد بود، اما اینکه چه زمانی و با چه کیفیتی ارائه شود، نیاز به بلوغ و همگرایی فناوریها و شرکتهای متعددی دارد که از لایه زیرساخت تا تجربه را پوشش میدهند. ر این میان مسائلی نظیر پرداخت در متاورس، سهمخواهی شرکتهای فعلی فناوری و حاکمیت متاورس حائز اهمیتاند و باید دید واکنش جامعه در قبال این مسائل و نیز در مواجهه با خود متاورس چه خواهد بود.
برای تهیه این کتاب، به وبسایت فروشگاه راه پرداخت مراجعه کنید.