رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

در مرحله آشناسازی صنایع و حوزه‌های تجاری با مزایای بلاکچین قرار داریم

امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در گفت‌وگو با رسانه «رمزارز» درباره مزایای فناوری بلاکچین برای صنایع صحبت کرد

توسعه صنعت بلاکچین در سراسر جهان به‌سرعت در حال وقوع است و بسیاری از صنایع به فکر استفاده از این فناوری و مزایای قابل ‌توجه آن مثل شفافیت، افزایش سرعت و کاهش هزینه‌ها افتاده‌اند. به بهانه آشنایی کسب‌وکارهای مختلف کشور با فناوری بلاکچین، اولین اجلاس دایا در ۱۹ شهریورماه برگزار شد که در آن تعداد زیادی از متخصصان و فعالان حوزه بلاکچین و کسب‌وکارهای مختلف حضور داشتند و به تبادل نظر با یکدیگر پرداختند.

یکی از این شرکت‌کنندگان، امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک بود که در حاشیه اجلاس، درباره مزایای فناوری بلاکچین برای صنایع مختلف صحبت کرد.

کلاهدوزان در این‌باره توضیح داد: «فناوری بلاکچین، مثل اینترنت یک فناوری بسیار عمومی است و کاربردهای بسیار متفاوتی دارد. در حوزه صنعتی و تجاری عمده کاربردهای بلاکچین در پایش و رصد زنجیره تأمین استفاده می‌شود. صنایعی مثل دارو، خرده‌فروشی، پخش و توزیع تجربه موفقی در استفاده از بلاکچین در جهان دارند. این تجربیات در ایران هم می‌تواند تکرار شود.»

او در ادامه خاطرنشان کرد: «از سوی دیگر‌، از دیدگاه حاکمیتی، دولت هم تمایل دارد در برخی امور، زنجیره‌های توزیع را تحت رصد خود داشته باشد. مثل اموری که احتمال ارائه جنس تقلبی به مردم وجود دارد؛ مثلاً تاریخ انقضای یک محصول ممکن است دستکاری و عوض شود. در اینها بلاکچین کمک می‌کند و در خدمت مردم، همسو با اهداف حاکمیت و دولت است.»

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک درباره قراردادهای هوشمند بیان کرد: «حوزه دیگری که بلاکچین می‌تواند به آن کمک کند، قراردادهای هوشمند است. زمانی که توافقاتی بین دو طرف تجاری اتفاق می‌افتد، این قرارداد می‌تواند سنتی و استاتیک باشد یا هوشمند انجام شود؛ یعنی توافق شما در یک موعد زمانی مشخص یا با شرایط مشخص به‌صورت اتوماتیک انجام شود.»

او در این باره گفت: «برای مثال، فرض کنید تسهیلاتی را دریافت یا کالایی را خریدوفروش می‌کنید. شرط شما این است زمانی که ناظر یا بازرس شما کیفیت کالا را تأیید کرد، پول در وجه فروشنده آزاد شود. این کار می‌‌تواند سنتی، دستی یا با دستور یک فرد اتفاق بیفتد یا اتوماتیک باشد. حوزه قراردادهای هوشمند بسیار وسیع بوده و در حوزه‌های مختلف مالی، تجاری، صادرات، واردات و غیره قابل‌ استفاده و کاربردپذیر است.»

کلاهدوزان درباره حوزه دیگری که می‌تواند از مزایای بلاکچین بهره ببرد گفت: «حوزه سومی که از اهمیتی زیادی برخوردار است، حوزه مبادلات مالی است که به‌عنوان ابزارهای مالی و تسهیلگر مالی می‌تواند استفاده شود. در این‌باره، مدل‌های جدیدی از برات یا سفته‌ها در قالب قرارداد هوشمند در دنیا پیاده‌سازی شده و قابلیت استفاده را دارد.»

او در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی برای استفاده حداکثری از بلاکچین لازم است، اظهار کرد: «بلاکچین یک فناوری نوظهور است و طبیعتاً زمان می‌برد تا با بهره‌برداری از این فناوری آشنا شویم. اقدام در این مرحله‌، آشناسازی صنایع و حوزه‌های تجاری با مزایای فناوری بلاکچین است. این آشناسازی ممکن است یک تا دو سال زمان ببرد.»

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در ادامه خاطرنشان کرد: «کار دیگری که می‌توان انجام داد، بحث ساخت گونه‌های موفق است؛ یعنی پروژه‌های پایلوت که می‌تواند با حمایت دولت اتفاق بیفتد، باعث می‌شود باقی فعالان آن حوزه دستاورد مشخص و ملوسی را مشاهده کرده و بتوانند براساس آن کار کنند.»

او در پایان با اشاره به اینکه بحث دیگری که وجود دارد، تدوین قواعد و ضوابط است، گفت: «طبیعتاً هر فناوری نوظهوری، الزامات و چالش‌هایی ایجاد می‌کند که لازم است از اکنون سیستم رگولاتوری ما برای این موضوع اقدام کند و به این شکل نباشد که وارد کار و استفاده شویم و سپس اقدامی سلبی صورت گیرد یا با یک کار انجام‌شده مواجه شویم که نتوان آن را کنترل کرد.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/9xqy
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.