رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
امروزه لزوم بهکارگیری ظرفیتهای بلاکچین در کسبوکارهای مختلف به میزان قابلتوجهی احساس میشود. با این وجود، حوزه بلاکچین هنوز برای بسیاری از کسبوکارها آشنا نیست و تقریبا هیچچیز در مورد مزیتهای آن نمیدانند. اجلاس دایا به منظور آشنایی کسبوکارها با بلاکچین، قرار است که در تاریخ ۱۹ شهریور در هتل اسپیناسپالاس برگزار شود و متخصصان و صاحبنظران در حوزههای مختلف را گرد هم جمع کند.
کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران در گفتوگو با «رمزارز» با اشاره به اینکه بلاکچین کاربردهای متنوعی دارد که رمزارز یکی از آنهاست، بیان کرد: «این فناوری میتواند در زمینههای مختلفی انقلاب ایجاد کند. برای مثال، پلتفرمهای فایننس غیرمتمرکز میتوانند کارهای بیمهای غیرمتمرکز و وامدهی غیرمتمرکز را با استفاده از بلاکچین انجام دهند. استفاده از فایننس غیرمتمرکز در این دو سال اخیر هر سال ۳۰۰ درصد رشد داشته است.»
او ادامه داد: «از این فناوری میتوان برای توکنسازی کالاهای فیزیکی نیز استفاده کرد. در این حالت به پشتوانه کالای فیزیکی مانند زعفران، ملک، طلا، الماس و غیره توکن ایجاد میشود. این فناوری جای رشد زیادی در ایران دارد، زیرا توزیع کالایی و تأمین وامهای کوتاهمدت بانکی برای مردم مقدور نیست؛ بنابراین به این روش میتوانند وارد بازارهایی مانند ملک شوند که سرمایهگذاری خرد در آنها پیش از این ممکن نبود.»
مشتاق یکی دیگر از کاربردهای جالب بلاکچین را زنجیره تأمین دانست و گفت: «زنجیره تأمین به دو بخش تأمین مالی زنجیره تأمین و رهگیری زنجیره تأمین تقسیم میشود. شرکت «دبیرز» که بزرگترین تولیدکننده الماس جهان است با استفاده از بلاکچین زنجیره رهگیری ایجاد کرده و چهار میلیون قطعه الماس را در آن ثبت و شناسنامهدار کرده است. بدین ترتیب تمامی اطلاعات این الماسها در شبکه بلاکچین ثبت شده است.»
به گفته مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، در کشور ما فقط قسمت رمزارز بلاکچین جا افتاده و کاربردهای دیگر آن مغفول مانده و به همین دلیل اجلاس دایا میتواند محلی برای صحبت و معرفی این کاربردها باشد. این رویداد میتواند دستاوردهای خوبی برای حوزه بلاکچین به ارمغان بیاورد. برای مثال میتوان از کاربرد ثبت اطلاعات در بلاکچین در حوزه مالکیت فکری استفاده کرد.
او با بیان اینکه از برگزاری چنین اجلاسی در ایران بسیار خرسندم، بیان کرد: «در اجلاس دایا درباره زنجیرههای تأمین و رهگیری زنجیره و کاربردهای آن در حوزههای مختلف صحبت خواهم کرد. میتوانیم از این فناوری برای کالاهای مختلف مانند فرش، خاویار و زعفران استفاده کنیم.»
مشتاق خاطرنشان کرد: «تمایل دارم در اجلاس دایا درباره ایدههای جدید دیفای؛ بهویژه در حوزه بیمه، وامدهی فردبهفرد و زنجیره تأمین بشنوم. حضور در اجلاس دایا را به افراد علاقهمند به فناوریهای جدید پیشنهاد میکنم. این رویداد میتواند به باز شدن دید افراد در زمینه کاربردهای مختلف بلاکچین کمک کند.»