رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
روز گذشته منابع خبری اعلام کردند که پاول دوروف مدیرعامل تلگرام که بهعنوان یک میلیاردر روسی – فرانسوی نیز شناخته میشود در فرودگاه بروژ در خارج از پاریس دستگیر شده است. تلویزیون TF1 در خصوص دستگیری پاول دوروف در وبسایت خودنوشت: «دوروف با جت شخصی خود در حال سفر بوده که پلیس فرانسه او را بهعنوان بخشی از تحقیقات اولیه خود بازداشت کرده است.»
رسانههای فرانسوی اعلام کردند که پلیس معتقد است که اگرچه تحقیقات جدی در بحث تلگرام را آغاز کردهاند؛ اما امیدی ندارند که با این اتفاق شرایط کنونی در تلگرام ادامه پیدا نکند.
رسانههای فرانسوی اعلام کردند که احتمالاً دوروف در دادگاه روز یکشنبه حاضر و احتمال بسیار زیاد متهم شناخته خواهد شد.
به گزارش رویترز تلگرام بهعنوان یک پیامرسان در حال حاضر نزدیک به یک میلیارد کاربر بهویژه در روسیه و اوکراین دارد و نفوذ بسیار زیادی را در مناطق سابق اتحاد جماهیر شوروی رقم زده است.
تلگرام هنوز واکنش رسمی به این اتفاق نداده است و وزارت کشور فرانسه و پلیس نیز اظهارنظر رسمی دراینخصوص نکردند.
پاول دوروف یک فرد روسی الاصل است که تلگرام را به همراه برادرش در سال 2013 تأسیس کرد. او در سال 2014 پس از اینکه از درخواستهای دولت روسیه برای بستن گروههای مخالف روسی در این شبکه اجتماعی سرباز زد روسیه را ترک کرد.
دوروف در مصاحبهای با تاکر کارلسون روزنامهنگار امریکایی درباره خروجش از روسیه گفته بود که ترجیح میدهد در مناطق مختلف جهان دنبال دفتر باشد و آزاد تا اینکه بخواهد از کسی دستور بگیرد.
تلگرام در بحث جنگ اوکراین و روسیه به گفته برخی تحلیلگران به محل میدان نبرد مجازی این دو کشور تبدیل شد که هم از آن مقامات روسی استفاده میکردند هم اوکراینی.
طبق گزارشها تلگرام به کاربران اجازه میدهد که مورد نظارت رسمی قرار نداشته باشند و همچنین به یکی از معدود مکانهایی تبدیل شده که روسها میتوانند به اخبار مستقل در مورد جنگ دسترسی داشته باشند چرا که در طول سالهای جنگ اوکراین محدودیتها بخصوص در روسیه در راستای دسترسی آزاد به اخبار در جنگ اوکراین محدودتر شده است.
اما نکته جالبتوجه اینجاست که وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سفارت این کشور در پاریس در حال بررسی شرایط و شفافسازی وضعیت دوروف است و از سازمانهای غیردولتی غربی خواست تا خواستار آزادی او شوند.
این در حالی است که روسیه در سال 2018 پس از اینکه این پلتفرم از اجرای حکم دادگاه مبنی بر اعطای دسترسی به سرویسهای امنیتی دولتی سرباز زد کاربری تلگرام در روسیه را به شدت محدود کرد. اما این اتفاق تاثیر بسیار کمی بر دسترسی تلگرام در روسیه داشت اما پس از این اتفاق انتقادات فراوانی نسبت به این تصمیم مطرح شد.
در خصوص جزئیات سفر دوروف نیز آنگونه که رسانههای فرانسوی بیان میکنند دوروف به نظر میرسید مدتی است که در دبی مستقر است سفری به آذربایجان داشته و از آنجا راهی فرانسه شده و پس از آن بازداشت شده است.
ثروتی که از دوروف از سوی فربس برآورد شده 15.5 میلیارد دلار تخمین زده میشود. او گفت در طول سالهای گذشته از سوی برخی دولتها تحتفشار قرار گرفته است؛ اما او همواره معتقد بوده که باید تلگرام یک پلتفرم بیطرف باشد نه یک بازیگر ژئوپلیتیک.
اما با توسعه این پلتفرم و محبوبیت روبهافزایش آن چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه بهشدت نگران چالشهای امنیتی شدند که ممکن است با تلگرام مواجه شوند.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین و چند سیاستمدار دیگر روسی بهسرعت فرانسه را متهم کردند که بهمانند حکومتهای دیکتاتوری عمل میکند. این همان اتهاماتی است که در سالهای گذشته کشورهای اروپایی علیه روسیه در مقاطع مختلف در برخورد با تلگرام مطرح میکردند.
بااینحال این اتفاق باعث واکنشهای متفاوتی در شبکههای اجتماعی شده است. ایلان ماسک که اکنون خود مالک توییتر سابق است در X (توییتر سابق) خطاب به پاول دوروف نوشت: «سال 2030 باید منتظر آن باشیم که بهخاطر لایک کردن یک میم اعدام شوید.» او همچنین پست با freepavel# منتشر کرد.
رابرت اف کندی جونیور که روز جمعه به نفع دونالد ترامپ از انتخابات ریاستجمهوری ایالت متحده کنارهگیری کرد پس از این خبر در X نوشت: نیاز به حفاظت از آزادی بیان هیچگاه تا این حد جدی نبوده است.
چندین وبلاگنویس روسی نیز از زمان اعلام دستگیری دوروف خواهان اعتراض به سفارت خانههای فرانسه شدند.
اتهامات احتمالی شامل حمایت از تروریسم،قاچاق مواد مخدر، همدستی در جنایات، کلاهبرداری دستهجمعی،پولشویی،پنهانکاری،محتوای پدوفیلی، فرار از تحریم اعلام شده است.
نکته جالب توجه دوروف طی ماههای اخیر از طریق بازیهای تلگرامی از جمله ناتکوین و همستر توجه بسیاری از جهان را به موضوع کیریپتو جلب کرده بود و این فضا را فراهم آورده بود پروژههای متعدد ایردراپی وارد تلگرام شوند و اجازه فعالیت پیدا کنند و همین موضوع باعث شد تا کاربران تلگرام در نقاط مختلف جهان با رشد چشمگیری مواجه شود.
نکته جالب توجه در این مسیر غیر فعال شدن هشتگ تلگرام در پلتفرم X هست ولی هشتگ های freepavel# که ایلان ماسک از آن استفاده کرد و همچنین FREEDUROV# جز پرتکرارترین موضوعات پلتفرم X هست