رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

ظرفیت‌های بلاکچین به عنوان یک دارایی ضد تحریم و ضد تورم در اجلاس دایا مطرح خواهد شد

چکیده: امیر بیات مدرس و تحلیلگر بازار ارزهای دیجیتال، درباره دستاوردهای پیشروی اجلاس دایا گفت

اجلاس دایا به‌منظور آشنایی کسب‌وکارها با فناوری بلاکچین طراحی شده است. نخستین رویداد اجلاس دایا به زودی برگزار خواهد شد و فعالان و کارشناسان مطرح این حوزه در قالب میزگرد در این اجلاس سخنرانی خواهند کرد.

گفتنی است در این رویداد کسب‌وکارهای مطرح استان فارس و فعالان صنعت پولی و بانکی شرکت می‌کنند. یکی از سخنرانان میزگردهای اجلاس دایا، امیر بیات، مدرس و تحلیلگر بازار ارزهای دیجیتال است.

در گفت‌وگوی پیش رو بیات از چالش‌های حوزه بلاکچین در سال‌های اخیر و مسائلی که باید در راستای حل این چالش‌ها در اجلاس دایا مطرح شود صحبت کرده است.

او همچنین از دستاوردهایی که اجلاس پیش رو می‌تواند به همراه داشته باشد نیز گفت. به عقیده امیر بیات بررسی نظام بروکراتیک ایران برای اصلاح آن و در نتیجه رسیدن به بازارهای جهانی می‌تواند از دستاوردهای اجلاس دایا باشد.


 بیت‌کوین دارایی ضد تحریم و ضد تورم


بیات در ابتدا درباره مشکلات سال‌های گذشته حوزه بلاکچین گفت: «تاکنون چند رویداد بزرگ و کوچک در حوزه بلاکچین برای عموم جامعه برگزار کرده‌ایم. اما به نظر من بزرگ‌ترین رویدادی که تاریخ ایران در زمینه بلاکچین برگزار شد رویداد بیت‌کوین دی بود که حدود هفت سال پیش برگزار شد. خوب است تا مسائلی که هفت سال پیش در آن رویداد مطرح شدند امسال نیز در رویداد اجلاس دایا مطرح شوند؛ زیرا بسیاری از مسائل آن روزها هنوز هم معنی‌دار هستند.»

امیر بیات درباره مسائلی که در رویداد بیت‌کوین دی مطرح شد گفت: «در آن زمان مسائلی از جمله، اهمیت داشتن سهمی از دنیای دیجیتال برای کشور و برای مردم مطرح شد و حتی پیشنهاد شد که صندوق ذخیره ارزی بخشی از دارایی خود را به‌صورت بیت‌کوین ذخیره کند درحالی‌که بیت‌کوین در آن زمان هزار دلار و دلار هزار تومان بود.»

او در ادامه درباره نتیجه صحبت‌های رویداد بیت‎کوین دی گفت: «اما در پایان آن جلسه و بعد از اتمام صحبت‌ها همه آن موارد به فراموشی سپرده شد؛ بااین‌وجود که در آن زمان مفهومی به نام دارایی ضد تورمی و ضد تحریم را مطرح کردیم که هم نیاز ما به دلار را کم‌رنگ می‌کرد و هم ما را از سلطه تحریم‌ها و کنترل‌های آمریکا خارج می‌کرد و بیت‌کوین را به‌عنوان یک دارایی ضد تحریم و ضد تورم معرفی کردیم. درحالی‌که اکنون کشور با هر دو مسئله تحریم و تورم روبروست چرا نباید از دارایی استفاده کرد که ما را از این موارد نجات می‌دهد؟» بیات در ادامه توضیح داد: «در کشور هستیم که منابع متعددی دارد؛ اما امکان صادرات آن و دریافت منابع ارزی نداریم. چرا نباید پرداخت هزینه آن‌ها را با چیزی به‌ غیر از دلار مانند تولید بیت‌کوین جایگزین کنیم که مشکلاتی ازاین‌قبیل رفع شود؟»


 اجلاس دایا به حل چالش‌های حوزه بلاکچین کمک خواهد کرد


بیات در ادامه درباره مهم‌ترین مسئله‌ای باید در اجلاس دایا مطرح شود گفت: «با وجود تمام اتفاقاتی که در حوزه بلاکچین افتاده است مایل هستم تا شرکت‌کنندگان را در رویداد پیشرو دعوت کنم تا به هفت سال پیش برگردند و شرایط را با امروز مقایسه کنند. می‌توانیم در ادامه تصمیم بگیریم که تا مشکلات امروز را حل کنیم، زیرا در غیر این صورت مجبور هستیم تا این مشکلات را هفت سال دیگر نیز مطرح کنیم. امروز آگاهی در سطح جامعه در حوزه بلاکچین بیشتر شده است و بانک مرکزی با واردکردن توکن ریال بانک مرکزی، هرچند هم که جذابیتی نداشته باشد، اما باز هم قدمی در این زمینه برداشته شده است؛ درحالی‌که این موضوع تا هفت سال پیش به‌طورکلی یک عملکرد غیرقانونی بود.»


 مفهوم بلاکچین را برای حاکمیت قابل‌درک کنیم


بیات درباره دستاوردهایی که می‌تواند در اجلاس دایا حاصل شود گفت: «باتوجه‌به این که جمع کثیری از مدیران حوزه‌های صنعت و معدن و تجارت در این رویداد حضور دارند، بزرگ‌ترین دستاورد می‌تواند این باشد که در روند نظام بروکراسی ایران اصلاحات انجام شود و در نتیجه بتوان با بازارهای جدید روبرو شد. دستاورد دیگر درست‌کردن ابزارهای تسهیلگری است که از قضا از قاعده محدودیت‌هایی که در دنیا ایجاد شده است فاصله دارد. اگر این دستاوردها حاصل شوند برگزارکنندگان این رویداد می‌توانند در آینده بگویند که قدم مثبتی برای کشور برداشته‌ایم.»

نوع نگاه نهاد حاکمیت به مقوله پول و بانکداری در ایران به‌گونه‌ای نیست که درک درستی از مفهوم توکن و کوین بدون پشتوانه وجود داشته باشد و این یکی از بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف‌های ما در این زمینه است. درحالی‌که در کشور هنوز درک درستی از دارایی‌های بدون پشتوانه نداریم و بانک مرکزی و شورای فقهی هنوز با این موضوع ارتباط برقرار نکرده است توکن‌های RWA یا توکن‌های با پشتوانه برای حاکمیت قابل‌درک‌تر هستند پس حداقل می‌توانیم از این مفهوم برای توسعه خدمات بلاکچین استفاده کنیم.

بیات در آخر گفت: «امروز که صحبت می‌کنم در یک سال گذشته حجم RWA از دو میلیارد دلار تبدیل به ۵۵ میلیارد دلار شده است؛ به عبارتی این بازار بیست و پنج برابر شده است و بیش از ۴۰۰ نوع پروژه بر دارایی‌های حقیقی کار می‌کنند. این موضوع برای ایران هم بسیار مهم است. کشور می‌تواند روی این موضوع کار کند که عموم جامعه به‌جای این که دارایی‌های خود را در حوزه‌هایی ببرند که از آن آگاهی ندارند برای مثال اتفاقی که در بورس ایران رخ داد می‌توانند دارایی‌های خود را بر روی موارد باارزش‌تری سرمایه‌گذاری کنند. اگر بسیاری از پروژه‌ها مانند ملک توکنایز شده بود و در دسترس عموم مردم با هر بودجه‌ای قرار داشت مردم وارد بازی‌هایی نمی‌شدند که از آن اطلاعی نداشتند و از ترس پول خود را در بانک سرمایه‌گذاری نمی‌کردند. اینجاست که کاربرد توکن‌سازی برای عموم مردم معنا پیدا می‌کند.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/6a5z
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.