رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
اجلاس دایا با هدف آشنایی کسبوکارها با فناوری بلاکچین طراحی شده است. نخستین رویداد اجلاس دایا ۲۵ مردادماه در شیراز برگزار خواهد شد و فعالان و کارشناسان مطرح این حوزه در قالب میزگرد در این اجلاس سخنرانی خواهند کرد. ولیاله فاطمی اردکانی، بنیانگذار توسن و ققنوس، یکی از متخصصان حاضر در این اجلاس است. او قصد دارد درباره عوض شدن فضای الکترونیکی به نفع فضای دیجیتال و بلاکچین و این تغییر پارادایم صحبت کند.
ولیاله فاطمی در گفتوگو با رسانه رمزارز در ابتدا درباره اهداف اجلاس دایا صحبت کرد و گفت: «اینکه فرهنگ استفاده از بلاکچین را در سطوح عمومیتر و فراتر از متخصصان، کارشناسان و مدیران برساخت کنیم، اقدام مهم و زیبایی است. این رویداد سعی میکند بلاکچین را از یک اکوسیستم مرکزنشین و ثابت فراتر ببرد و آن را میان استانها و شهرهای دیگر بسط دهد.»
او در ادامه بیان کرد: «همچنین سعی میکند دنیای دیجیتال را از دریچه ابزاری به نام توکن و فناوری به نام بلاکچین ببیند و مزیتهای دنیای دیجیتال را نسبت به دنیای الکترونیک نشان دهد. در حین معرفی مزیتها تغییر الگو را نیز توضیح میدهد و ذهنها را برای دورهای جدید آماده میکند تا درنهایت، فرهنگ اندیشیدن و تصمیم گرفتن بدون رگولاتور، حاکمیت و حکمران متمرکز را نشر دهد.»
مدیرعامل توسن با اشاره به غیرمتمرکز بودن بلاکچین گفت: «از صحبت با تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان دریافتهام که افراد بسیاری هنوز به دنبال یک نهاد متمرکز اعتمادساز برای این کار هستند. در فضای بلاکچین، دیجیتال، رمزارز و توکن، نهادی وجود ندارد که مسئول تمام ریسکها و اعتمادسازی شود؛ در این اکوسیستم هر شخصی خودش باید تصمیم بگیرد؛ البته که میتواند از نظرات و مشورت دیگران نیز برای تصمیم نهایی کمک بگیرد.»
او در ادامه توضیح داد: «در نسل گذشته و دنیای بدون بلاکچین چنین امکانی نبود؛ مثلاً فرض کنید فقط شورای بورس شرکت را بررسی و ارزیابی کند و اگر تأیید داد و پذیرش کرد آن شرکت بتواند در فضای بورس فعالیت کند و IPO (عرضه اولیه سهام) رخ دهد، در حالی که در حوزه ICO (عرضه اولیه سکه) اینطور نباشد. این تغییر پارادایم نیاز دارد که در همه استانها و در سطوح مختلف کارشناسان و مدیران حضور داشته باشند و در تهران متمرکز نباشند. اجلاس دایا، درکل بر همین موضوعات تمرکز دارد.»
فاطمی در انتها به موضوع ارائه خود اشاره کرد و گفت: «سعی میکنم در این اجلاس درباره همین تغییر پارادایم و عوض شدن نوع تفکر و توانمندی ابزاری به نام توکن و فضای بلاکچین، به نسبت اوراق بهادار و ابزارهای الکترونیک موجود صحبت کنم. هدف ما در اجلاس دایا این است که به حوزه رمزارز و حتی فینتک محدود نمانیم و مسائل دیگری، مثل انتخابات را وارد بازی بلاکچین کنیم.»