رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
یکی از مباحث مربوط به موضوع لندتک، وام و اعتباردهی با رمزارزهاست که پلتفرمهای مختلفی ازجمله صرافیهای رمزارز این محصول را ارائه میدهند. صرافی آبانتتر از پلتفرمهایی است که اکوسیستم لندتکی و رمزارزی را با محصولی به نام آبانوام پیوند داد که البته فعلاً غیرفعال است.
در آستانه بزرگترین رویداد لندتک ایران که کارخانه نوآوری رسانه راهکار هفدهم و هجدهم مردادماه ۱۴۰۳ در سالن همایش ضرغام برگزار میکند، سراغ امید امینزاده، معاون عملیات آبانتتر رفتیم تا از تجربه ورود این صرافی به لندتک بدانیم.
امینزاده با اشاره به مهمترین کاربردهای وامدهی با رمزارز گفت: «یکی از کاربردهای اعتباردهی با رمزارز این است که کاربر بتواند دارایی خریداریشده و غیرمولد را مولد کند و با پشتوانه آن حداقل تسهیلات یا اعتبار خرید کالا دریافت کند. این ابزار در مدیریت ریسک کاربر نیز کمککننده است و سبب میشود کاربر کمتر در معرض آن قرار گیرد.»
او درباره محصول آبانوام اظهار کرد: «آبانوام که در گزارش سال گذشته نیز آن را معرفی کردیم، محصول مشترکی با پلتفرم «ونسی» بود که استقبال خوبی هم از آن شد. در این همکاری، کاربران ما به پلتفرم ونسی متصل میشدند و در ازای دارایی رمزارزی خود تسهیلات دریافت میکردند که از ابتدای امسال به دلیل اتمام قرارداد همکاری با ونسی، این محصول غیرفعال شد.»
امینزاده درباره اجرای دوباره محصول آبانوام گفت: «تصمیم داریم روی این محصول در آبانتتر کار کنیم و سرویسهای اعتباری و وامدهی را با یک تعریف جدید دوباره توسعه دهیم. همکاران ما در حال بررسی و تحقیقات بازار هستند که چه محصولی با چه ویژگیهایی نیاز اغلب کاربران است تا همان محصول را در حوزه اعتباردهی رونمایی کنیم.»
مدیر عملیات آبانتتر درباره مشکلات وامدهی با رمزارز بیان کرد: «با توجه به اینکه آبانوام محصول جدیدی بود و تاکنون اعتباردهی با رمزارز در ایران و حتی جهان خیلی مرسوم نبوده، برای رگولاتور هم ناشناخته بود و سؤالاتی برای متولیان این حوزه و نهادهای مربوطه پیش آورد. جزئیات این مشکلات بیشتر سمت مجری این محصول، ونسی، بود زیرا ما سکوی ارائهدهنده بودیم و در نتیجه کمتر در معرض چنین مسائلی قرار داشتیم. با این حال نهادها به ما هم مراجعاتی داشتند که تلاش کردیم ابهامات را برطرف کنیم.»
امینزاده در پایان گفت: «در ابتدای راه قبل از اینکه بانک مرکزی ایراداتی بگیرد و تغییراتی ایجاد شود استقبال از محصول خیلی زیاد بود، ولی با تغییرات و محدودیتهای ایجادشده کمی افت کرد. متأسفانه اقدام رگولاتور در مواجهه با محصولات جدید معمولاً محدودکننده است تا محرک و تنظیمگر.»