رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
کلاهبرداری در رمزارزها با فراگیری آنها هر روز بیشتر میشود و هر سال رکورد میزند. بر اساس گزارشهای فدرال رزرو، از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۶ هزار نفر در آمریکا ادعا کردهاند از آنها کلاهبرداری رمزارزی شده و بیش از یک میلیارد دلار از دست دادهاند. این ضررها در دو سال گذشته تقریباً شصتبرابر بیشتر از سال ۲۰۱۸ بوده؛ بهطوری که میانگین ضرر هر فرد ۲۶۰۰ دلار است.
کمیسیون تجارت فدرال اشاره میکند بیتکوین (۷۰ درصد)، تتر (۱۰ درصد) و اتریوم (۹ درصد) برترین ارزهای دیجیتالی هستند که افراد برای پرداخت به کلاهبرداران از آنها استفاده کردهاند.
تقریباً نیمی از افرادی که از ابتدای سال ۲۰۲۱ ضرر رمزارزی ناشی از کلاهبرداری را گزارش کردهاند، میگویند این کلاهبرداری با نوعی پیام در یک پلتفرم شبکه اجتماعی آغاز شده است. بر اساس این شکایتها، اینستاگرام (۳۲ درصد)، فیسبوک (۲۶ درصد)، واتساپ (۹ درصد) و تلگرام (7 درصد) مهمترین پلتفرمهای مرتبط با این کلاهبرداریها بودهاند.
فرصتهای سرمایهگذاری تقلبی بیشترین سهم از کلاهبرداریهای رمزارزی را داشتند. در سال ۲۰۲۱، ۵۷۵ میلیون دلار از ضررهای گزارششده به فدرال رزرو در زمینه کلاهبرداری رمزارزی مربوط به فرصتهای سرمایهگذاری بود. افراد گزارش دادهاند که وبسایتها و اپلیکیشنهای سرمایهگذاری بسیاری بودند که به آنها وعده سود خوب با رمزارزها را میداد، اما این اپلیکیشنها جعلی بودند و هنگامی که آنها میخواستند پولشان را خارج کنند، موفق نمیشدند.
کلاهبرداریهای عاشقانه دومین منبع رایج ضررهای کلاهبرداری رمزارزی هستند و پس از آن کلاهبرداریهای جعل هویت کسبوکار و دولت قرار دارند که به گفته کمیسیون تجارت فدرال، اغلب با پیامهای جعلی که ادعا میشود از شرکتهای فناوری مانند آمازون یا مایکروسافت هستند، آغاز میشوند.
کمیسیون تجارت فدرال گزارش میدهد افراد ۲۰ تا ۴۹ساله در مقایسه با گروههای سنی بالاتر، بیش از سهبرابر بیشتر در معرض باخت رمزارز در برابر یک کلاهبردار بودهاند. کمیسیون تجارت فدرال برای جلوگیری از کلاهبرداری میگوید مردم باید درک کنند که سرمایهگذاریهای رمزارزی هرگز بازدهی تضمینی ندارند. آنها باید از توافقهای تجاری که نیازمند خرید رمزارز است، اجتناب کنند و مراقب معاشرتهای عاشقانهای باشند که با درخواست رمزارز همراه است.