رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

وزیر نیرو در دولت پزشکیان چه کسی خواهد بود؟

پس از انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان چهاردهمین رئیس‌جمهور ایران، گمانه‌زنی‌ها درباره اعضای پیشنهادی کابینه او ادامه دارد و دولت جدید باید این وزارتخانه را با مقدار زیادی ناترازی برق و مشکلات قابل‌ توجه در این حوزه تحویل بگیرد

مسعود پزشکیان در دور دوم انتخابات، چهاردهمین رئیس‌جمهور ایران شد. با توجه ‌به وضعیت اقتصادی و معیشت مردم، تصمیم‌گیری‌های پزشکیان می‌تواند تأثیر فراوانی روی این مسئله بگذارد. اعضای کابینه پزشکیان شهریورماه معرفی خواهند شد و تیم اقتصادی؛ ازجمله وزیر اقتصاد، وزیر صمت، رئیس‌کل بانک مرکزی و غیره سمت‌های بسیار مهمی هستند و اکنون گمانه‌زنی‌هایی در‌باره اشخاصی که قرار است به این سمت‌ها منصوب شوند به گوش می‌رسد.

علاوه‌بر این وزارتخانه‌ها که نقش قابل توجهی در تعیین وضعیت آینده کشور دارند، وزارت نیرو نیز از وزارتخانه‌های مهم به شمار می‌رود. در کنار بحث مدیریت تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی به دست این وزارتخانه، فردی که به این سمت منصوب می‌شود برای فعالان حوزه استخراج رمزارز کشور و رویکرد این وزیر نسبت به این حوزه بسیار حائز اهمیت است.

اکنون در کشور شاهد ناترازی چشمگیر برق و قطعی‌های گاه‌وبی‌گاه برق خانوارها و صنایع هستیم. دولت سیزدهم در حالی این وزارتخانه را به دولت جدید تحویل می‌دهد که این ناترازی در روزهای گرم تابستان به‌شدت جولان می‌دهد و باید دید دولت پزشکیان چه اقداماتی برای رفع این بحران خواهد داشت. دولت جدید اکنون وارث ۱۰ هزار مگاوات ناترازی برق است و مشخص نیست اقداماتی مانند تغییر ساعات کاری ادارات و مشوق‌های بخش خانگی می‌تواند جوابگوی این بحران باشد یا خیر.

از طرفی نیروگاه‌های کشور نیز وضعیت مناسبی ندارند و جوابگوی این میزان ناترازی نیستند. استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و خرید از تابلوی سبز نیز در دولت گذشته به صنایعی مثل صنعت استخراج رمزارز توصیه شد، اما این بخش هم آن‌طور که باید پا نگرفته و بحران ناترازی را حل نکرده است.

در سال‌های اخیر، صنعت ماینینگ به دلیل مصرف برق زیاد، به‌شدت زیر ذره‌بین وزارت نیرو قرار گرفت. برق این صنایع در فصول گرم سال، همچنین گاز آنها در فصول سرد، مداوم قطع می‌شد تا این ناترازی کنترل شود. این قطعی‌ها به ضرر فعالان حوزه استخراج رمزارز بود و از همان زمان بسیاری از این فعالان کار خود را کنار گذاشتند و سراغ شغل دیگری رفتند.

در دوره دولت سیزدهم که علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو بود، شاهد سختگیری‌هایی در زمینه مصرف برق ماینرها بودیم که اعتراض بسیاری از فعالان این صنعت را به دنبال داشت. اقداماتی برای شناسایی و امحای دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمزارز را نیز شاهد بودیم. با این ‌حال باید دید وزارت نیرو در دولت جدید و فردی که به این سمت منصوب می‌شود، با این میزان ناترازی برق و مشکلات این حوزه چه رویکردی در پیش خواهند گرفت.


چیت‌چیان؛ از گزینه‌های احتمالی وزارت نیرو در دولت چهاردهم


با اینکه هنوز افراد پیشنهادی برای وزارت نیرو اعلام نشده، اما با توجه ‌به رویکرد پزشکیان، می‌توان حدس و گمان‌هایی در این زمینه داشت.

یکی از گزینه‌های احتمالی وزارت نیرو در دولت پزشکیان، حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو در دولت یازدهم (حسن روحانی) است. زمانی که روحانی او را از کابینه خود کنار گذاشت، یکی از نمایندگانی که در مجلس به این تصمیم اعتراض کرد، مسعود پزشکیان بود و اعتقاد داشت او وزیر موفقی بوده است. چیت‌چیان پیش‌ از آن نیز سمت مشاور عالی و قائم‌مقام وزارت نیرو را در دولت نهم (محمود احمدی‌نژاد) برعهده داشت.

چیت‌چیان سابقه طولانی و موفقی در وزارت نیرو دارد و به همین دلیل می‌تواند یکی از گزینه‌های مهم این سمت در دولت جدید باشد. سید پرویز فتاح، وزیر نیروی دولت نهم درباره چیت‌چیان گفته بود: «با اینکه من به‌عنوان وزیر نیروی دولت نهم انتخاب شدم، اما باید اعتراف کنم شایستگی مهندس چیت‌چیان برای وزیر شدن از من نه‌تنها کمتر نبود، بلکه بیشتر هم بود.»


اردکانیان؛ یکی از گزینه‌های واجد شرایط برای وزارت نیرو


یکی دیگر از افرادی که ممکن است برای سمت وزیر نیرو در دولت چهاردهم انتخاب شود، رضا اردکانیان است که پس از چیت‌چیان، در سال ۱۳۹۶، یعنی در دوره دوم ریاست‌جمهوری حسن روحانی به این سمت منصوب شد. محمد خاتمی سال ۱۳۷۷ در ابتدای کار دولت، اردکانیان را برای همکاری دعوت کرد و او در جایگاه قائم‌مقام وزارت نیرو در دوره حبیب‌الله بی‌طرف از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۰ فعالیت کرد. اردکانیان در دولت دوم خاتمی نیز در سمت وزیر نیرو در امور آب، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت مدیریت منابع آب ایران به همکاری خود ادامه داد.

رضا اردکانیان در دوران فعالیت خود بارها درباره استخراج غیرمجاز رمزارزها هشدار داد و بر این باور بود که این فعالیت به‌صورت غیرقانونی، به معنای صادرات انرژی به‌ شکل پنهانی و قاچاق است. در آن زمان، ماینرهای چینی نیز به دلیل قیمت پایین برق در کشور فعالیت بسیار زیای داشتند و بر اساس آمار ارائه‌شده، ۱۰ درصد از سهم استخراج بیت‌کوین در جهان به ایران تعلق داشت. اردکانیان بر این باور بود که چه فعالان داخلی و چه فعالان خارجی صنعت استخراج رمزارز باید برای فعالیت خود از وزارت صمت مجوز دریافت کنند و به‌صورت قانونی به فعالیت‌شان ادامه دهند؛ در غیر این صورت، دستگاه‌های مربوطه باید با آنها مقابله کنند.


تقی‌زاده خامسی؛ گزینه آخر وزیر نیروی احتمالی


یکی دیگر از گزینه‌های روی میز برای وزارت نیرو، قاسم تقی‌زاده خامسی است. خامسی دارای تجربه ۲۵ساله در توسعه شهری است؛ اما به‌واسطه حکمی از طرف رضا اردکانیان، در سال ۱۳۹۷ با وجود بازنشستگی و قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو و رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران شد و مسئولیتش در این سمت تا آبان ۱۴۰۰ ادامه داشت.

همان‌طور که گفته شد، وزارت نیرو یکی از نهادهای کلیدی برای نحوه فعالیت صنعت استخراج رمزارز در کشور به شمار می‌رود. رویکرد و تصمیمات وزیر نیروی جدید می‌تواند به‌‌طور مستقیم این صنعت را تحت‌تأثیر قرار دهد. با این ‌حال باید تا شهریورماه منتظر بمانیم و ببینیم که وزارت نیرو در دولت جدید به چه کسی سپرده می‌شود و رویکردش راجع‌به رمزارزها چگونه خواهد بود.

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/sre2
1 نظر
  1. محمد می گوید

    به نظر بنده لایق ترین فرد مناسب برای وزیر نیرو جناب مهندس محمدرضا شمسایی هست چون واقعا هیچ کس تجربه و دانایی و کار بلدی اون رو نداره با تشکر از لطف شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.