رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

اقتصاد بیمار، عامل اصلی امید بستن به کسب درآمد از طریق بازی‌های تلگرامی

محمد یعقوبی، مدیرعامل صرافی یوبیتکس در گفت‌وگو با رسانه «رمزارز» درباره بازی‌های اخیر تلگرامی صحبت کرد

بازی‌های تلگرامی مثل نات‌کوین و همستر کامبت، نسل جدیدی از بازی‌های Play to Earn هستند که در همین مدت کوتاه، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده‌اند. از آنجا که نات‌کوین اولین بازی بود که به این شکل راه‌اندازی شد و مقداری سود به کاربران خود داد، اکنون بسیاری از افراد نیز به امید کسب سود به سراغ این بازی‌ها آمده‌اند. با این حال، باید در نظر گرفت که این پروژه‌ها بخشی از توکن‌های بازی خود را به‌عنوان ایردراپ در نظر گرفته‌اند و با افزایش تعداد بازیکنان، این ایردراپ بین بازیکنان بیشتری تقسیم می‌شود و سهم کمتری به هر فرد می‌رسد.

به منظور بررسی بازی‌های اخیر تلگرامی، به سراغ محمد یعقوبی، مدیرعامل صرافی یوبیتکس رفتیم تا نظر او را در این باره بپرسیم. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.


بازی‌های بلاکچین؛ از نسل قدیم تا جدید


یعقوبی درباره بازی‌های نسل قدیم و جدید بلاکچین توضیح داد: «بازی‌هایی مثل همستر کامبت، نات‌کوین و تپ سواپ که اخیراً ترند شده‌اند و اصولاً از نوع بازی‌های Play to Earn هستند، نسل جدید بازی‌ها در بستر بلاکچین به شمار می‌روند. بازی‌های قدیمی نتوانستند سهم چشمگیری از بازار را کسب کنند؛ اکسی‌اینفینیتی یا کریپتو‌کیتیز از این دسته بودند که به دلیل پیچیده بودن به اندازه بازی‌های کنونی ترند نشدند. بازی‌هایی که امروز درباره آنها صحبت می‌کنیم، اساساً ماهیتی بلاکچینی ندارند و صرفاً قرار است یک توکن از آنها خارج شود، اما به‌نوعی به بلاکچین وابسته‌اند.»

او در ادامه خاطرنشان کرد: «این بازی‌ها به این دلیل که بسیار ساده طراحی شده‌اند، در مدت کوتاهی سهم بسیار زیادی از بازار غیرکریپتویی را کسب کردند. طبق آشنایی که با افراد فعال در حوزه رمزارزها دارم، معمولاً این افراد درگیر این پروژه‌ها نمی‌شوند و افرادی در سطوح دیگر بازار به این پروژه‌ها تمایل نشان می‌دهند. به دلیل ساده بودن و وسوسه درآمدزایی، بازی‌های تلگرامی سهم خوبی در خارج از بازار رمزارز دارند.»

مدیرعامل یوبیتکس درباره سادگی بازی‌های تلگرامی تأکید کرد: «همان‌طور که اشاره کردم، نسل قبلی بازی‌ها بسیار پیچیده بود و نمی‌توانست سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص دهد، اما این بازی‌ها به دلیل سادگی، سهم بزرگی را به خود اختصاص داده‌اند. واقعیت این است که یک روش مارکتینگی بسیار موفق روی پروژه نات‌کوین اجرا شد و اکنون شاهد سایر پروژه‌ها به پیروی از آن هستیم. این پروژه‌ها ادعا می‌کنند که صرفاً با چند کار ساده مثل راه‌اندازی و ضربه زدن، کاربران خود را به درآمد می‌رسانند. وعده سود همیشه انسان‌ها را جذب می‌کند.»


پولدار شدن با بازی‌های تلگرامی؛ از رؤیا تا واقعیت


او در پاسخ به این سؤال که آیا این بازی‌ها باعث پولدار شدن کاربران می‌شود یا خیر گفت: «قطعاً قرار نیست کسی با بازی کردن پولدار شود. ممکن است پاداش‌هایی به افراد داده شود، مثل اتفاقی که در نات‌کوین افتاد، با این حال من فکر می‌کنم این سهم در همستر به دلیل بزرگ‌تر شدن کامیونیتی آن بسیار کوچک‌تر خواهد بود. پولی که از این طریق به دست می‌آید به حدی نیست که باعث پولدار شدن افراد شود. در نهایت، کاربران به‌عنوان پاداشِ کارهایی که در راستای بزرگ کردن این شبکه انجام داده‌اند، مقدار کمی پول به دست می‌آورند.»

یعقوبی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی یکی از عوامل اصلی ورود مردم ایران به این بازی‌ها است، توضیح داد: «دلیل دیگری که این بازی در ایران بسیار ترند شده این است که اگر در یک اقتصاد بیمار که یک کارمند به‌طور میانگین بین دویست تا سیصد دلار در ماه حقوق دریافت می‌کند، بشود از طریق یک بازی در اوقات فراغت معادل یک ماه حقوق کارمندی را به دست آورد، جذاب است و افراد را وسوسه می‌کند.»

او تأکید کرد که نمی‌توان از افرادی که به سراغ این بازی‌ها می‌روند ایرادی گرفت و در این باره این‌طور توضیح داد: «تصور کنید اگر بازی‌ای بود که می‌توانست دو تا چهار هزار دلار درآمد را به هر فرد اختصاص دهد، به شما اطمینان می‌دهم که مردم کل دنیا را درگیر می‌کرد و حتی کشورهای پیشرفته نیز به سراغ آن می‌رفتند. میانگین حقوق در یک کشور اروپای غربی حدود سه تا چهار هزار دلار است و قطعاً عدد دویست تا سیصد دلار پاداش یک بازی که مدتی شما را درگیر می‌کند، جذابیتی برای آنها ندارد. در کشور ما وضعیت متفاوت است؛ واکنش‌هایی که برخی افراد به این اشخاص نشان می‌دهند، به نظر من درست نیست، اما مهم است که به تأثیر این بازی‌ها روی زندگی افراد توجه ویژه کنیم؛ برای مثال، زمانی که شما تاکسی سوار می‌شوید، مشاهده می‌کنید که راننده در حال ضربه زدن روی گوشی خود است. پاداشی که از این طریق به دست می‌آورد در مقابل اینکه اگر لحظه‌ای غفلت کند و باعث تصادف شود ناچیز است.»

او در ادامه اظهار کرد: «اگر شما در زمان آزاد خود این کار را انجام دهید شاید مشکلی نداشته باشد، اما اگر این زمان گذاشتن بیش از اندازه باشد، زندگی را مختل می‌کند و تبعات زیادی خواهد داشت. ضمن اینکه باید اشاره کرد هر نوع زمان گذاشتن هم تبعات منفی خود را دارد. برای مثال، فاسد شدن باتری گوشی، خراب شدن صفحه گوشی و… ممکن است هزینه‌ای بیشتر از پاداشی که به دست می‌آورید به دنبال داشته باشد.»

یعقوبی در پایان تأکید کرد: «در نهایت، هر چیزی که به بزرگ شدن کامیونیتی رمزارز کمک کند، خوب است، اما باید مراقب باشیم که اگر حاصلی در پی نداشته باشد، جنبه منفی آن بسیار بیشتر خواهد بود. ما نمی‌توانیم این بازی‌ها را حذف کنیم یا آنها را نادیده بگیریم، بلکه فقط می‌توانیم در این زمینه اطلاع‌رسانی کنیم تا آگاهی افراد را در برخورد با چنین بازی‌هایی بالاتر ببریم.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/u1sj
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.