رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

از اعلام تعرفه جدید برق برای ماینرهای رمزارز تا ضربه‌های آخر بر پیکر بی‌جان این صنعت؛ راه‌حل مشکل کجاست؟

افشین آشوری، فعال استخراج رمزارز، درباره خبر اعلام تعرفه جدید برق برای ماینرها رویکرد خود را بیان کرد

اخیراً شرکت توانیر نرخ جدید تعرفه برق برای صنعت استخراج رمزارز را اعلام کرده است. مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل این شرکت، نرخ هر کیلووات‌ساعت برق مصرفی صنعت استخراج را برای بازه زمانی ۲۸ اردیبهشت تا ۲۸ مرداد، دوهزار و ۸۳۲ تومان اعلام کرده است. به گفته فعالان این حوزه، نرخ تمام‌شده برق برای آنها به حدود سه هزار و ۵۰۰ تومان می‌رسد.

رجبی مشهدی در این باره گفت: «این نرخ بر اساس مصوبه هیئت وزیران با موضوع «اصلاح آیین‌نامه استخراج رمزدارایی‌ها» بر مبنای متوسط ریالی برق صادراتی و بر اساس میانگین نرخ تسعیر ارز تعیین شده است.»

مدیرعامل شرکت توانیر بر این باور است که نرخ جدید برق مصرفی ماینرها برای ساماندهی فعالیت دستگاه‌های استخراج رمزارز و جلوگیری از اتلاف منابع انرژی ابلاغ شده است. او همچنین در سخنان خود خاطرنشان کرد که خرید برق از شبکه برای استخراج رمزدارایی در اوقات محدودیت‌دار ممنوع است.

به دنبال انتشار این خبر، به سراغ افشین آشوری، فعال حوزه استخراج رمزارز رفتیم تا نظر او را درباره تعرفه جدید برق برای این حوزه بدانیم.


نرخ فعلی برق برای ماینرها توجیه اقتصادی ندارد


آشوری با اشاره به اینکه نرخ برق ماینرها به دنبال مصوبه اخیر، به‌صورت جزئی افزایش پیدا کرده، تصریح کرد: «نرخ برق جهانی برای مصارف صنعتی با حجم کیلووات بالا، اگر بیش از سه سنت باشد، در دنیا توجیه اقتصادی ندارد. اگر نرخ ارز نیمایی را ۴۶ هزار تومان در نظر بگیریم، درواقع، این نرخ برق برای صنایع باید ۱۵۰۰ تومان باشد. نرخی که در حال حاضر برای ماینرهای ایرانی در نظر گرفته شده، معادل شش یا هفت سنت است و به نظر من، برای این نرخ توجیهی وجود ندارد. ما از سال گذشته اعلام کردیم که مرگ صنایع استخراج رمزارز فرارسیده است.»

او در ادامه گفت: «این نرخ‌ها زمانی قابل قبول است که با صنعت استخراج رمزارز نیز مانند سایر صنایع پرمصرف رفتار شود. صنایعی مثل فولاد، روی، مس و غیره نمونه‌هایی از صنایع پرمصرف‌اند. در میان مقامات کشور، تنها فردی که به حوزه رمزارزها پرداخته سعید جلیلی بوده است. به نظر من اگر آقای جلیلی رئیس‌جمهور شود، صنعت رمزارز می‌تواند شاهد کورسوی امیدی باشد.»


راه‌حل مشکل حوزه استخراج رمزارز


این فعال حوزه استخراج رمزارز راه‌حلی برای برطرف شدن بخشی از مشکلات حوزه استخراج رمزارز ارائه داد. آشوری بیان کرد: «مشکل صنعت استخراج رمزارز زمانی حل خواهد شد که مقداری حجم گاز با قیمتی منطقی برای ایجاد نیروگاه‌های خودتأمین، معادل ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات در کل کشور در نظر گرفته شود. همه مسائل باید با منطق صحیح حل شود. برطرف نشدن این مشکلات، زیرزمینی شدن صنعت استخراج رمزارز را به دنبال دارد که اکنون نیز به میزان قابل توجهی شاهد آن هستیم.»

او در ادامه اظهار کرد: «در حال حاضر در جنوب کشور به دلیل وجود زیرساخت برق قوی، ماینینگ غیرقانونی به‌شدت افزایش پیدا کرده است. تعرفه برق بیش از شش، هفت سنت و گاز ۳۰ سنت در این صنعت جوابگو نخواهد بود. این مشکل زمانی حل خواهد شد که مصوبه دولت، تعرفه گاز و برق را معقول کند. باید برنامه‌ریزی‌های برای شیرین‌سازی گاز فلر انجام شود. یکی از بهترین راه‌حل‌ها این است که این گاز را با تعرفه معقول به صنعت استخراج رمزارز ارائه دهند و اعلام کنند که در بازه زمانی کوتاه‌مدت در حین استفاده از این گاز، شیرین‌سازی گاز فلر را انجام می‌دهند و به شبکه عرضه می‌کنند. ما همه این پیشنهادها را مطرح کردیم، اما هیچ کدام اجرایی نشد.»

آشوری درباره این موضوع که حوزه رمزارزها نیازمند رسیدگی بیشتری است، گفت: «متولی صنعت استخراج رمزارز باید وزارت صمت باشد، اما اکنون به نظر می‌رسد آقای علی‌آبادی صرفاً متولی خودروهای برقی است. ما از وزیر صمت تقاضا داریم وزیر همه باشد، نه وزیر مپنا! صنعت استخراج رمزارز می‌توانست به یک صنعت استراتژیک تبدیل شود، اما نادیده گرفته شد.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/pqnv
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.