رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

کسب‌وکارها نقش عمده را در پذیرش بلاکچین توسط حاکمیت دارند

احمد جنتی‌فرد، مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان در گفت‌وگو با «رسانه رمزارز» درباره کاربردهای بلاکچین در صنایع و نگاه حاکمیت به این حوزه صحبت کرد

با اینکه عمر زیادی از به وجود آمدن بلاکچین نمی‌گذرد، بسیاری از کشورها در تلاش برای به کار گرفتن مزایای آن هستند. بلاکچین با اهدافی مثل افزایش شفافیت، امنیت و غیرمتمرکز کردن تراکنش‌ها به وجود آمده و توجه صنایع و کسب‌وکارهای زیادی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، در کشور ما راه درازی تا به‌کارگیری بلاکچین در مقیاس گسترده باقی مانده است. همچنین کسب‌وکارها با رفتار خود باید باعث پذیرش این حوزه توسط حاکمیت شوند تا بتوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مزیت‌های آن در مشاغل استفاده کرد.

احمد جنتی‌فرد، مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان، نظرات خود را درباره کاربردهای بلاکچین در صنایع مختلف و همچنین رویکرد رگولاتور به این حوزه بیان کرده که در ادامه می‌خوانید.


بلاکچین و غیرمتمرکزسازی صنایع


جنتی‌فرد با اشاره به اینکه ماهیت اصلی بلاکچین غیرمتمرکز کردن همه صنایعی است که در حال حاضر به صورت سنتی و متمرکز کار می‌کنند، توضیح داد: «فارغ از بحث رمزارزها که عملاً بلاکچین را با آنها می‌شناسیم، نگاه ما به بلاکچین با یک شعار «آینده غیرمتمرکز است»، خواهد بود. با نگاه دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز، بسیاری از صنایع درگیر این موج سونامی خواهند بود که به‌زودی فراگیر می‌شود. حوزه گردشگری، سلامت، حمل‌ونقل و امنیت دستخوش تغییراتی می‌شوند که ما از اکنون باید آماده این اتفاقات باشیم.»

او درباره لزوم به‌کارگیری فرصت‌های بلاکچین در کشور اظهار کرد: «در دنیا اتفاقات زیادی در این زمینه افتاده و معیارهای خوبی داریم. از این جهت که ما به‌عنوان یک کشور جهان سوم، دنبال‌کننده کشورهای بزرگ و توسعه‌یافته هستیم، این برای ما فرصتی است که پروژه‌های موفق را مورد بررسی قرار دهیم. به نظر من اگر باهوش باشیم، از حوزه دیفای می‌توانیم ایده بگیریم.»

مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان در مورد توکنایز کردن دارایی‌‌ها بیان کرد: «یکی از مباحث مربوط به بلاکچین، توکنایز کردن دارایی‌هاست و توکنایز کردن املاک را به‌عنوان پراپ‌تک می‌شناسیم که در واقع یکی از ترندها در حوزه بلاکچین است. این موضوع به‌تدریج در حال جا افتادن و شناخته شدن در جهان است. ما می‌توانیم با کمی دقت و جسارت وارد این حوزه شویم.»


نیاز به حمایت از حوزه بلاکچین


جنتی‌فرد درباره رویکرد رگولاتور به حوزه بلاکچین خاطرنشان کرد: «ما می‌دانیم که رگولاتور و حاکمیت نه‌تنها در ایران، بلکه در سایر کشورهای سراسر جهان، به‌واسطه کم‌رنگ شدن نقش حاکمیت و دولت‌ها در اتفاقاتی که در زمینه مالی می‌افتد، با این جریان موافق نیست. امور مالی، جریان اصلی اداره حکومت‌هاست و معمولاً رگولاتور با این جریان غیرمتمرکز موافقت نمی‌کند. با این حال، فشاری که کسب‌وکار می‌تواند وارد کند و میزان افرادی که درگیر این پروژه‌ها می‌شوند، نقش تعیین‌کننده‌ای در تصمیم‌سازی برای تصمیم‌گیران دارد.»

او در ادامه عنوان کرد: «زمانی که پروژه‌های ما به مرحله کاربردپذیری برسد و پروژه‌ای باشد که نتوانیم از آن عبور کنیم، طبیعتاً مردم درگیر آن می‌شوند و در این صورت درخواست عمومی به سمت رگولاتور می‌رود و رگولاتور مجبور است به سمت آن حرکت کند. به نظر من، این اتفاق در سال‌های آتی می‌افتد و هرچه کسب‌وکارهای این حوزه توسعه پیدا کنند، زودتر اتفاق می‌افتد.»


ابتدا باید آموزش برای حاکمیت انجام شود


مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان با اشاره به اینکه برخلاف همه کسب‌وکارها، ازآنجاکه تغییرات حوزه بلاکچین و رمزارزها بیشتر از تغییرات سایر صنایع است، این آبشار باید از بالا به سمت پایین حرکت کند، توضیح داد: «در واقع، ابتدا باید نگرش و آموزش در سطح دولت و حاکمیت اتفاق بیفتد و آن را به‌عنوان یک اصل بپذیرند و در گام دوم، صاحبان کسب‌وکار، راهکارهایی ارائه دهند که مردم درگیر آن شوند. زمانی که درگیر تکنولوژی می‌شویم، ناخودآگاه اطلاعات در آن زمینه بالا می‌رود. به‌عنوان مثال، تا وقتی که قبض تلفن را به صورت فیزیکی پرداخت می‌کردیم، از روش پرداخت با گوشی و به صورت آنلاین آگاهی نداشتیم؛ از این رو، تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان نقش مهم‌تری نسبت به کاربران دارند.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/ypsm
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.