رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

هاوینگ هر دوره نسبت به دوره قبلی اثر کم‌تری روی بازار می‌گذارد

عباس آشتیانی، پژوهشگر حوزه بلاکچین و رمزارزها، درباره عوامل مختلف تاثیرگذار بر قیمت بیت‌کوین گفت

هاوینگ بیت‌کوین، یکی از مهم‌ترین رویدادهای بازار رمزارزها بود که برای چهارمین بار، چند روز گذشته اتفاق افتاد و پاداش ماینرها را به نصف کاهش داد. هاوینگ یکی از عواملی است که بسیاری از کارشناسان نسبت به آن دیدگاه مثبتی دارند و بر این باورند که در بلندمدت، باعث رشد قیمت بیت‌کوین می‌شود.

عباس آشتیانی، پژوهشگر حوزه بلاکچین و رمزارزها، در گفت‌وگویی با رسانه رمزارز، درباره تاثیر هاوینگ بر قیمت بیت‌کوین و همچنین سایر عوامل تاثیرگذار صحبت کرد.


بازار با افزایش قیمت بیت‌کوین از سمت تقاضا روبه‌رو می‌شود


هاوینگ بیت‌کوین یک پدیده ضد تورمی است که برای جلوگیری از تورم در بازار بیت‌کوین‌ها، پاداش ماینرها را نصف می‌کند. عباس آشتیانی، پژوهشگر حوزه بلاکچین و رمزارزها به این پدیده اشاره کرد و گفت: «هاوینگ هر دوره نسبت به دوره قبلی‌اش اثر کم‌تری روی بازار می‌گذارد. در مکاتب اقتصادی قیمت تابعی از عرضه و تقاضاست و من می‌خواهم روی بخش عرضه تمرکز کنم. در چهار سال اول، ده‌ونیم میلیون بیت‌کوین که حدود نصف آنها می‌شد، ماین شده بود و تا امروز بیش از ۹۳.۵ درصد از بیت‌کوین‌ها ماین شده و یک‌ میلیون و ۳۷۰ هزار بیت‌کوین باقی مانده که باید طی ۱۰۰ سال آینده ماین شود. در نتیجه یکی از تفاوت‌های این هاوینگ با هاوینگ‌های قبلی این است که گرچه عرضه میزان بیت‌کوین نصف شده، اما تأثیر آن از هاوینگ‌های قبل‌تر از خودش کم‌تر خواهد بود؛ پس در تحلیل اقتصادی کلان بازار، باید ضریب پارامتر عرضه را کمتر از قبل در نظر بگیریم.»


ETFها؛ پلی میان دارایی‌های سنتی و دیجیتال


آشتیانی در ادامه درباره تأثیر بخش تقاضا بر قیمت‌ بیت‌کوین اظهار کرد: «با این حال در سمت تقاضا تغییرات جالب توجهی رخ داده است. علاوه‌ بر اینکه تعداد آدرس‌های مستقل کیف پول بیت‌کوین در جهان بیشتر شده، که نشان‌دهنده افزایش میزان استقبال و پذیرش مردم است، شاهد رشد ETFها هم هستیم که می‌توانند به‌عنوان محرکی برای رشد قیمت بیت‌کوین در نظر گرفته شوند و رشد قیمت را از سمت تقاضا ممکن کنند. ETFها میان دارایی‌های سنتی و دیجیتال پل زده‌اند و باعث ورود سرمایه‌های شرکتی شده‌اند که تا قبل از این اجازه ورود به بازارهای رمزارزی را نداشته‌‌اند. قرار دادن این دو در کنار هم به ما نشان می‌دهد که این‌بار بازار با تحریک قیمت از سمت تقاضا روبه‌رو می‌شود. این نکته را هم نباید فراموش کرد که ETF ابزاری است که جلوی رشد‌های عظیم‌الجثه قیمتی را می‌گیرد و ما رشدی را تجربه خواهیم کرد که به ‌اندازه سال‌های قبل نیست. پیش‌بینی می‌شود که قیمت بیت‌کوین این‌بار روی ۱۰۰ هزار دلار بایستد و نوسان زیادی نداشته باشد.»


کاهش نرخ بهره به افزایش قیمت بیت‌کوین و طلا می‌انجامد


این پژوهشگر حوزه بلاکچین و رمزارزها در ادامه درباره دیگر عوامل مؤثر بر قیمت بیت‌کوین در سال‌های پیش رو صحبت کرد و توضیح داد که سیاست‌های پولی و مالی دو ابزار حکومت‌ها برای حکمرانی و کنترل جوامع هستند. در زمان کرونا، آمریکا ۲.۴ تریلیون دلار پول چاپ کرد تا بتواند بسته‌های حمایتی ایجاد کند. بقیه کشورها هم چنین کاری انجام دادند و در مجموع حدود چهار تریلیون دلار پول چاپ شد و بعد از آن برای اینکه دولت‌ها بتوانند اثر تورمی این پول چاپ‌شده را مهار کنند یا با تولید داخلی آن را داخل مرزهایشان نگه دارند، با ابزار نرخ بهره برای خودشان زمان خریدند و بازار به ‌اندازه‌ای جذاب شد که مردم پول‌هایشان را به سمت بانک‌ها بردند تا از آنها سود بگیرند و این به کاهش سرعت چرخش پول کمک کرد و آن طرف تساوی می‌تواند هم رشد و هم تورم را کم کند. پس این کشورها حق دارند زمان محدودی را بخرند، چون رشد هم تحت تأثیر است. الان چند سالی است که از کرونا گذشته و نرخ بهره در کشورها کم شده است. وقتی نرخ بهره کم شد، قیمت بیت‌کوین و طلا بیشتر شد. تورم کالاهای مصرفی زودتر ایجاد شده بود؛ مسکن، خوراک و پوشاک از قبل این تورم را لمس کرده بودند و طلا و بیت‌کوین که عموماً به‌عنوان سرمایه‌گذاری در نظر گرفته می‌شوند، منتظر ثابت شدن یا کاهش نرخ بهره بودند. این نرخ بهره ممکن است در آینده باز هم کم‌تر شود و عاملی مهم در افزایش قیمت بیت‌کوین و طلا باشد.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/ljj9
نویسنده همکار نیلوفر نادری
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.