رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
انتشارات راه پرداخت کتاب «Monetary Policy in a Cryptocurrency-Based Economy» یا «سیاستهای پولی در اقتصاد رمزارزمحور» را به زبان انگلیسی و با حمایت گروه توسن منتشر کرد. این کتاب تحلیلی از سیاستهای پولی، پس از ظهور ارزهای دیجیتال ارائه میکند.
این کتاب نتیجه پژوهشی است که مسئله اصلی آن از این امر ناشی میشود که نقش پول در اقتصاد از نقش منفعل به نقش فعال تغییر کرده است. نظام بانکی کنونی، ازجمله بانکهای مرکزی و تجاری، آگاهانه منافع شخصی را با استفاده از پول و مکانیسمهای موجود در اولویت قرار میدهند و خود این موضوع، موجب افزایش چالشهای اقتصادی شده است.
زمانی که هایک (۱۹۷۶) از «ملیزدایی پول» صحبت کرد، شاید کمتر کسی میتوانست چنین روزی را تصور کند که بدون نیاز به بانک مرکزی، پول به صورت غیرمتمرکز ایجاد و مبادله شود. اما از سال ۲۰۰۸ و با کمک فناوری بلاکچین، اولین شکل از چنین پولی با نام بیتکوین متولد شد و امروزه پول بدون حمایت یک دولت قدرتمند، دیگر فقط یک فرضیه نیست. ارزهای رمزنگاریشده نهتنها مستقیماً وارد تراکنشهای اقتصاد واقعی میشوند، بلکه داراییهای رمزنگاریشده را نیز معرفی میکنند که بر خلق انواع پول تأثیر میگذارند.
از منظر سیاستگذاری، یک سؤال مهم در اینجا مطرح میشود: «آیا سیاستهای پولی متعارف با ظهور ارزهای دیجیتال تغییر زیادی خواهند کرد؟». این سوال از آنجایی مهم است که کشورها و بانکهای مرکزی به طور فزایندهای از تأثیرات رشد داراییها، چه مثبت و چه حتی منفی، آگاه هستند. از آنجا که فناوری بلاکچین به هر فرد حقیقی یا حقوقی اجازه میدهد تا به راحتی سکه و توکن صادر کند، اگر رمزارزها برای پرداختهای مالی محبوبیت پیدا کنند، چه اتفاقی برای اسکناسهای فیات میافتد؟ سهم دولت از این نظام دولتی چقدر خواهد بود؟ هدف نویسندگان این است که نشان دهند تحت این شرایط جدید، بخشی از بازار پول تحت کنترل دولتها نخواهد بود و دولتها باید به جای مقابله با این پدیده، به قانونگذاری در این حوزه بپردازند تا سهم کمتری از حق مالکیت در بازار را از دست بدهند.
علاقهمندان برای تهیه کتاب سیاستهای پولی در اقتصاد رمزارزمحور میتوانند از طریق سایت فروشگاه راه پرداخت اقدام کنند.
درباره نویسندگان
سید ولیالله فاطمی اردکانی دارای مدرک دکتری در مدیریت صنعتی و بنیانگذار شبکه ققنوس است. فاطمی همچنین مؤسس بزرگترین شرکت خصوصی ایران در حوزه فناوریهای بانکی و پرداخت موسوم به گروه توسن است.
نویسنده همکار کتاب، علیاصغر قائمینیا، دارای مدرک دکتری در رشته اقتصاد اسلامی از دانشگاه تهران و در حال حاضر مدرس دانشگاه است. او نویسنده چندین کتاب در زمینه روششناسی اقتصاد خرد، راهاندازی کسبوکار و توکنومیکس است.
درباره اسپانسر کتاب: «گروه توسن»
گروه توسن با سابقه ۲۴ سال فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات مالی و بانکی و بهرهگیری از حدود ۴۰۰۰ نفر نیروی متخصص و مجرب در حوزههای مختلف کسبوکار، یکی از بزرگترین مجموعههای خصوصی کشور در حوزه فناوری به شمار میرود. این گروه متشکل از ۳۵ شرکت زیرمجموعه است که هر یک از آنها در منظومه فناوری اطلاعات کشور نقش معین و منحصربهفردی ایفا میکنند. مجموعه این شرکتها در قالب دو هلدینگ «تِکوست» و «تِکونچرز» ساماندهی شدهاند.
هلدینگ تکوست
تکوست در نقش شرکت مادر گروه توسن با دربرگیری ۲۳ شرکت زیرمجموعه، وظایفی ازجمله نظارت و راهبری این شرکتها، سرمایهگذاری و توسعه کسبوکارهای جدید و فعالیتهای مرتبط با حوزه حاکمیت شرکتی را بر عهده دارد. تکوست همچنین در نقش هماهنگکننده شرکتهای گروه توسن، ضمن تفکیک مأموریتها و خطوط کسبوکاری شرکتها، از وجود همافزایی و همگرایی در بین شرکتهای زیرمجموعه خود اطمینان حاصل میکند. دامنه خدمات شرکتهای زیرمجموعه تکوست در حوزههای راهکارهای نرمافزاری و سختافزاری و سرویس در صنایع مالی، بانکی، پرداخت و تجارت الکترونیک است. شرکتهای زیرمجموعه تکوست عبارتاند از:
- شرکتهای توسعه سامانههای نرمافزاری نگین توسن (سهامی عام)
- شرکت آسانپرداز توسن (آپسان)
- شرکت نوآوری باز فرابوم شرکت عوارض آزادراهی سپندار
- شرکت سامانه یکپارچه خدمات خودرو سپندار ایرانیان
- شرکت توسعه فنافزار توسن – توسنتکنو (سهامی عام)
- شرکت تراکنش همراه ایمن (شاپ)
- شرکت تراکنش همراه توسن (مانیتک)
- شرکت دادهکاوان هوشمند توسن
- شرکت سکوی کسبوکار الکترونیک (سککوک)
- شرکت بازار هوشمند سینا
- شرکت تجارت الکترونیک هوشمند آینده (بهینمارت)
- شرکت سامانههای هوشمند اطلاعاتی توسن البرز (توسن سها)
- شرکت رسام فناوری پایا (پلاتین کپیتال)
- گسترش سرمایهگذاری ایرانیان (وگستر)
- سبدگردان البرز
- لیزینگ رازی
- شرکت فناوریهای اطلاعاتی و مالی توزیعشده یکتا ققنوس پارس
- صندوق سرمایهگذاری جسورانه آرمان آتی
- صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر
- کارگزاری یزدان
- شرکت معتمد هوشمند تکسا
- شرکت سامانههای یکپارچه سیمرغ تجارت
هلدینگ تکونچرز
شرکت سرمایهگذاران فناوری تکوستا آرمان با نام تجاری «تکونچرز» بهعنوان بازوی سرمایهگذاری خطرپذیر گروه توسن از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد و از همان ابتدا، مالکیت برخی از شرکتهای تازهتأسیس گروه ازجمله اعتماد هوشمند آینده، خدمات هوشمند آینده، زمین هوشمند آینده، رای دانا و همرو از هلدینگ تکوست به تکونچرز منتقل شد تا علاوه بر همگن شدن سبد سرمایهگذاریهای گروه توسن در دو هلدینگ تکوست و تکونچرز، امکان راهبری، منتورینگ و تأمین مالی شرکتهای کوچک و متوسط و استارتاپی گروه به شکلی تخصصی و متمرکز در تکونچرز فراهم شود.
تکونچرز علاوه بر راهبری شرکتهای انتقالیافته از تکوست، ضمن شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و کارآفرینان مستعد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فینتک، به توسعه کسبوکارها و شرکتهای جدید نیز اقدام کرد.
شرکت زنجیرههای زرین هوشمند آینده (زربد) بهعنوان ارائهدهنده سامانه هوشمند پلمب، نگهداری و مبادله اشیای گرانبها مبتنی بر فناوری بلاکچین در سال ۱۳۹۸ بهعنوان اولین شرکت تازهتأسیس در سبد سرمایهگذاریهای تکونچرز قرار گرفت و پس از آن شرکت هوش مصنوعی دلفین با هدف توسعه سرویسهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در ابتدای سال ۱۳۹۹ و شرکت رایزن هوشمند و نوپرداز مشاوران استادان (رهنمان) با هدف ارائه سرویسهای مشاوره، آموزش و تهیه محتوای تخصصی در حوزه اقتصاد، کسبوکار، مالی و سرمایهگذاری در اواسط سال ۱۳۹۹ در سبد سرمایهگذاری تکونچرز قرار گرفتند.
تکونچرز در ابتدای سال ۱۴۰۰ با تأسیس دو شرکت جدید به دو حوزه سبک زندگی و سلامت ورود کرد. شرکت حرکت هوشمند آینده با برند Energym در حوزه تناسب اندام، ورزش در خانه و سلامت و شرکت نوای دیار خرد با برند Deed در حوزه سبک زندگی و جستوجوی تصویری و ایدهپردازی از فروردینماه ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کردند.
در انتهای این سال نیز شرکت سامانههای تجاری نوآوران با برندهشدن در مناقصه PGSB بهعنوان یکی از دو اپراتور ملی ارائهدهنده سرویسهای دولت الکترونیک به سبد سرمایهگذاریهای تکونچرز اضافه شد. تکونچرز در ادامه مسیر سرمایهگذاری خطرپذیر خود میکوشد ضمن مدیریت و راهبری پورتفوی کنونی خود، فرصتهای توسعه کسبوکار و سرمایهگذاری را با دقت مورد رصد قرار داده و از مشارکت با کارآفرینان و سرمایهگذاران اکوسیستم استارتاپی کشور با آغوش باز استقبال کند.