رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
نشست خبری رویداد ۹ ژانویه روز یکشنبه ۱۷ دیماه با حضور جمعی از فعالان رسانه در دفتر کارخانه نوآوری رسانه راهکار برگزار شد. در این نشست خبری، رضا قربانی همبنیانگذار و رضا جمیلی، مدیر توسعه کسبوکار راهکار به معرفی بخشهای مختلف این رویداد پرداختند.
ابتدا رضا قربانی به بررسی محورهای اصلی رویداد ۹ ژانویه پرداخت. رویداد دوروزه ۹ ژانویه از شش بخش کنفرانس، کارگاههای آموزشی، نمایشگاه، کاریابی، شبکهسازی و اهدای جایزه تشکیل شده است. یکی از بخشهای متمایز رویداد سال جاری با رویدادهای سال گذشته این است که به تعدادی از برترین و تأثیرگذارترین فعالان حوزه بلاکچین و رمزارز جایزه و تندیس رویداد ۹ ژانویه اهدا خواهد شد.
از سوی دیگر، تیم برگزارکننده رویداد ۹ ژانویه تاکنون تلاش کرده فرصتهای شغلی حامیان را معرفی کند تا افرادی که علاقه دارند در این حوزه فعالیت داشته باشند، از آن بهرهمند شوند. از طرفی، شبکهسازی و تعامل در این رویداد، فرصت مناسبی برای ارتباط گرفتن کارفرمایان و کارجویان حوزه بلاکچین و رمزارز فراهم میکند.
یکی از اتفاقات مهم رویداد امسال این است که مجموعه کارخانه نوآوری راهکار به بهانه رویداد ۹ ژانویه، ۹ کتاب در حوزه بلاکچین و دارایی دیجیتال منتشر کرده و به صورت رایگان در اختیار شرکتکنندگان قرار میدهد.
بخشهای اصلی سالن قلم
در رویداد ۹ ژانویه که طی دو روز در کتابخانه ملی برگزار میشود، بخش کنفرانس در سالن قلم خواهد بود که از شش بخش تشکیل شده است. این بخشها عبارتاند از:
- اکوسیستم دارایی دیجیتال؛ عبور از مه
- زنده ماندن در جهان بیرحم رمزارزها
- آینده یک فناوری نوظهور
- تنظیمگری و سندباکس و منابع انسانی
- عبور از مه؛ پرهیز از مسیرهای اشتباه
- بیمها و امیدهای اکوسیستم بلاکچین ایران
رضا قربانی در مورد بخشهای دیگر رویداد توضیح داد: «کارگاههای آموزشی از نیمه دوم روز نخست رویداد در سالن حکمت شروع میشود که به ارائه محتواهای آموزشی توسط متخصصان این حوزه پرداخته میشود. از طرفی لازم است اشاره شود تلاش ما این است که حامیان رویداد به جای معرفی محصولات خود، از این فضا استفاده کنند و با ارائه ایدههای خود، اکوسیستم را رو به جلو حرکت دهند. تفاوتی که رویداد ۹ ژانویه با سایر رویدادها دارد این است که در این حوزه به صورت عمیق ورود کردهایم و قصد نداریم به شکل سطحی با آن برخورد کنیم.»
همبنیانگذار کارخانه نوآوری رسانه راهکار در ادامه خاطرنشان کرد: «در رویداد ۹ ژانویه از چهرههای جدید این حوزه دعوت کردهایم که شاید تاکنون تمایلی به دیده شدن نداشتند. یکی از اهداف اصلی ما در رویداد ۹ ژانویه، جدا از بحث محتوایی، این است که حدود دو هزار نفری که قرار است در آن شرکت داشته باشند، به تعامل و گفتوگو با یکدیگر بپردازند. ما قصد داریم حوزه بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال که در سالهای اخیر تا حدودی شاهد پذیرش رگولاتورها بودهایم (حداقل به صورت صریح ممنوعیت آن را اعلام نکردهاند)، به این سمت حرکت کند که تنظیمگری و قانونگذاری به صورت صحیح انجام شود. از سوی دیگر در رویداد ۹ ژانویه سعی کردهایم تا حدودی فضا را برای تریدرها نیز شفاف کنیم که وارد این فضای رسمی شوند.»
۱۰۰ عنوان مختلف در رویداد ۹ ژانویه
رضا جمیلی، دبیر رویداد ۹ ژانویه نیز در مورد رویداد تشریح کرد: «در رویداد ۹ ژانویه سه بخش محتوایی داریم که در سالن قلم، سالن حکمت و سالن فرهنگ ارائه میشود. در سالن قلم که سالن اصلی است، بیش از ۵۰ ارائه تخصصی خواهیم داشت. در این ارائهها، هم رگولاتورها از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و هم فعالان بخش خصوصی حضور خواهند داشت. تاکنون ۲۰ کارگاه تخصصی نیز تعریف شده که احتمالاً تا روز برگزاری رویداد چند کارگاه دیگر نیز اضافه شود. استودیو راهکار سومین محل ارائههای تخصصی ماست که در سالن فرهنگ برگزار میشود و تاکنون برای این بخش نیز ۲۰ گفتوگوی تخصصی تعریف شده است. در مجموع، تاکنون بیش از ۱۰۰ عنوان مختلف برای رویداد ۹ ژانویه تعریف شده که امیدواریم از طریق این محتواها بتوانیم تا حدودی پاسخگوی نیازهای اکوسیستم باشیم.»
او در ادامه اضافه کرد: «ما پیش از رویداد، گفتوگوهایی با بیش از ۵۰ نفر از چهرههای مطرح این حوزه داشتیم و یکی از اهدافمان این بود که متوجه شویم در حال حاضر چه مسئلهای برای اکوسیستم رمزارز کشور مهمتر است. از داخل این گفتوگوها ۴۰ موضوع محتوایی استخراج کردیم و برای میهمانان خود ارسال کردیم تا درباره آنها در رویداد ۹ ژانویه صحبت شود. در بخش کارگاهها، ما نگاه آموزشی داریم. در روز دوم رویداد، میزبان حدود ۲۰۰ دانشجو در این قسمت خواهیم بود تا بتوانند از مباحث کارگاه استفاده کنند. زمان کارگاههای آموزشی، ۳۰ دقیقه است و کارگاههای دونفره یکساعته نیز خواهیم داشت که موضوعات آنها تخصصیتر و فنیتر خواهد بود.»
درباره رویداد ۹ ژانویه
سومین رویداد ۹ ژانویه در تاریخ ۱۹ و ۲۰ دیماه (سهشنبه و چهارشنبه)، با حمایت والکس، کاریزما، نوبیتکس، آبانتتر، هیتوبیت، فرهاد اکسچنج، زربان و اکساونیکس در کتابخانه ملی ایران برگزار میشود. رویداد ۹ ژانویه (رویداد بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران) یک رویداد سالانه با محوریت کسبوکارها و فعالان حوزه رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال ایران است. این رویداد در سالهای گذشته به یکی از مهمترین دورهمیهای اکوسیستم رمزارز و دارایی دیجیتال ایران تبدیل شده است. ۹ ژانویه فرصتی است برای اینکه درباره مهمترین مسائل بازیگران این جهان نوپدید بحث شود و راهکارهای احتمالی مطرح شده و مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
رویداد ۹ ژانویه قصد دارد با بحثهای کارشناسی و آیندهپژوهی، تصویر روشنتری از فرصتها و تهدیدهای بازار رمزارز، فناوریها و نوآوریهای مبتنی بر بلاکچین برای اکوسیستم کسبوکارهای نوآور و همچنین برای نظام اقتصادی و مالی کشور ارائه دهد. نمایشگاه، کنفرانس، کارگاه، شبکهسازی و کاریابی از بخشهای رویداد دوروزه ۹ ژانویه ۲۰۲۴ خواهد بود.
تنها دو روز به برگزاری رویداد 9 ژانویه باقی مانده است. افرادی که هنوز موفق به ثبتنام نشدهاند، میتوانند بلیت شرکت در رویداد را از صفحه رویداد ایوند تهیه کنند.