رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
مراسم رونمایی از کتاب دیفای و آینده فایننس در غرفه صرافی رمزینکس در نمایشگاه بورس، بانک بیمه برگزار شد. در این مراسم حسین اسلامی، رئیس هیئتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای تهران؛ جعفر نعناکار، مدیرعامل بارانتلکام؛ سیدعلیرضا رادمنش، بنیانگذار صرافی رمزینکس و رضا قربانی، مؤسس کارخانه نوآوری رسانه راهکار حضور داشتند.
کتاب دیفای و آینده فایننس؛ جدیدترین کتاب انتشارات راه پرداخت است که با حمایت صرافی رمزینکس منتشر شده است. این کتاب شامل هشت فصل است که توسط «کمپبل هاروی»، اقتصاددان آمریکایی؛ «آشوین راماچاندران»، متخصص ارزهای دیجیتال و «جوئی سانتورو»، بنیانگذار پروتوکل فای، نوشته و توسط احد درفشی ترجمه شده است.
نویسندگان در این کتاب چشمانداز فایننس کنونی را در حال فروپاشی توصیف میکنند و با نگاهی واقعگرایانه به بیان کارکردهای دیفای در فایننس میپردازند؛ یعنی علاوه بر مزایای نویدبخش این فناوری از مخاطرات آن هم میگویند. مخاطبان این کتاب با مبتکرانهترین پروتکلها در این حوزه از جمله یونیسوآپ و کامپاند آشنا میشوند و درمییابند با اتخاذ چه رویکرد و راهکاری میتوان از میزان مخاطرهآمیزی این فناوری کاست.
رادمنش در بخش یادداشت حامی کتاب دیفای داستان شکلگیری رمزارزها را بازگو کرده است: «بیتکوین سال ۲۰۰۸ با آرمان آزادی و رهایی بشر از تسلط نهادهای قدرتمند و حکومتها بر مبادلات مالی اختراع شد؛ اتفاق انقلابگونهای که حدود ۱۴ سال از آن میگذرد. شاید کمتر کسی تصوری از میزان نفوذ و پیشرفت فناوری بلاکچین در دنیا داشت؛ پیشرفتی که متوقف نشد و احتمالاً هم نخواهد شد و در آیندهای نهچندان دور دستاوردهای آن در زندگی روزمره افراد قابللمس خواهد بود.»
او در ادامه در خصوص حمایت از چاپ کتاب دیفای گفته است: «در اختیار قرار دادن آخرین مطالب و کتابهای چاپشده در این حوزه به هموطنان عزیز را رسالتی جدی برای خود میدانیم.»
رضا قربانی نیز در بخش یادداشت ناشر عنوان کرده که دیفای قرار است مسائل واقعی را حل کند: «دنیای دیفای ابعاد گوناگونی دارد که شناخت آنها به ما کمک میکند بتوانیم از این ساختارها به بهترین شکل استفاده کنیم. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم، این است که دیفای قرار است مسائل واقعی را حل کند. در نهایت به دستاوردهایی میرسیم که مواردی مانند تأمین مالی، صرافیهای رمزارز توزیعشده، مشتقات و توکنیزاسیون بخشی از این دستاوردها هستند. این دنیا همهاش زیبایی و دستاوردهای جذاب نیست.»
او در بخش دیگری از یادداشت خاطرنشان کرده که این دنیا ریسکهای خودش را دارد: «در این کتاب هشت ریسک مهم بررسی شده و از نظر من شاید این بخش مهمترین بخش کتاب باشد؛ در نهایت این ریسکها مهمترین مواردی هستند که کسبوکارهای حوزه دیفای برای آنها باید برنامه روشن داشته باشند.
آنچه در بحثهای گوناگون ممکن است مورد غفلت بگیرد، همین ریسکها هستند. هشت ریسکی که در کتاب به آنها اشاره شده، مقدمهای است که برای رگولاتوری مطلوب باید به آنها توجه کرد. این ریسکها اگر مورد توجه جدی قرار نگیرد و برای آنها راهکار مناسب نداشته باشیم، به بحران تبدیل میشوند. کتاب «دیفای و آینده فایننس» از انتشارات معتبر وایلی کتابی قابل تأمل برای مسائل امروز ماست.»
از نگاه قربانی اهمیت این کتاب در این است که با زبانی دقیق و فنی مسائل مهم حوزه دیفای را توضیح میدهد.
[…] ما برای دوریجستن از تریدفای به دنبال دیفای افتادیم، غافل از اینکه راهی که میرویم اشتباه است. […]