رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران
درباره اکوسیستم …
در اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران کسبوکارها و نهادهای متعددی در کنار هم فعالیت میکنند. این اکوسیستم برخلاف اکوسیستم مالی شامل نهادهای قدیمی چون بانکها، شرکتهای بیمه، کارگزاریهای و شرکتهای PSP نیست؛ قدیمیترین کسبوکارهای این اکوسیستم صرافیهای رمزارز هستند که کمتر از ۱۰ سال عمر دارند. در سالهای گذشته کسبوکارهای متعددی در حوزههای گوناگون و نوین شکل گرفتهاند که واژه فینتک را برای آنها استفاده میکنیم. همه این موجودیتها، از استارتاپهای کوچک گرفته تا کسبوکارهای بزرگ، در کنار هم اکوسیستم فناوریهای مالی ایران را میسازند. این اکوسیستم زنده است و به دلیل ذات پویایی که دارد پیوسته در حال تغییر. بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال بخشی از اکوسیستم فینتک است. در صفحه کسبوکارهای اکوسیستم راه پرداخت کسبوکارهای فعال فینتک ایران معرفی و دستهبندی شده است. به دلیل ذات به شدت پویای اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران در «رسانه رمزارز» این اکوسیستم را با جزییات بیشتر معرفی میکنیم.
درباره رسانه رمزارز …
«رسانه رمزارز» رسانه رسمی اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است؛ این رسانه تلاش میکند بازیگران اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران را معرفی کند. تحریریه این رسانه به صورت پیوسته روندها و رویدادهای اکوسیستم را دنبال میکنند و مشاهدات آنها در این صفحه منعکس میشود. این صفحه مدام در حال به روزرسانی است و فعلا تمرکز ما بر معرفی برترین بازیگران و کسبوکارهای شناخته شده اکوسیستم است. به مرور فهرست کسبوکارهای پرریسک و ناشناخته را هم منتشر خواهیم کرد.
درباره ماتریس اکوسیستم دارایی دیجیتال ایران …
رضا قربانی، همبنیانگذار کارخانه نوآوری رسانه راهکار در رویداد ۹ ژانویه به صحبت درباره ماتریس اکوسیستم دارایی دیجیتال ایران پرداخت. او گفت: «واقعیت این است که من در سالهای اخیر سعی داشتهام به تمام افراد فعال در حوزه فناوری مالی و به طور خاص در حوزه دارایی دیجیتال ایران، که تا حدودی قابل تطبیق با جهان است، این ماتریس را نشان دهم. به این نتیجه رسیدم که دست روی هر فردی بگذاریم، به نوعی در یک یا چند مورد از این ۱۲ نقش خلاصه میشود؛ البته اینها وحی منزل نیست و شاید نقشهای دیگری هم وجود داشته باشد، پس ماتریس و دستهبندی را با اغماض مینگریم.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «بهعنوان مثال، من نقش «آموزش» را در «پژوهش» دیدهام؛ در حالی که اینها با یکدیگر متفاوت هستند. همه کسانی که در سالن حضور دارند و افرادی که به صورت آنلاین برنامه را میبینند، یک یا چند مورد از این ۱۲ نقش را در خود میبینند؛ یا کارآفرین هستند یا سرمایهگذار، یا تریدر یا پژوهشگر، یا رسانه یا زیرساخت، یا صرافی یا فعال حوزه پرداخت، یا پذیرنده یا متولی کیف پول، یا توسعهدهنده یا نهایتاً ماینر.»
رضا قربانی در مورد ماتریس اکوسیستم دارایی دیجیتال ایران توضیح داد: «این ماتریس شامل چهار ردیف میشود؛ هر کس که یک یا چند مورد از این ۱۲ نقش را داشته باشد در یکی از این لایهها قرار دارد و ممکن است در دو یا به ندرت در سه لایه فعالیت کند: یعنی همه ما قاعدتاً در لایه اول هستیم: بخشی از مردم در این لایه، نه کسبوکار هستیم، نه در جانب حاکمیت. بهعنوان یک عضو جامعه میتوانیم یکی از این ۱۲ نقش را داشته باشیم. یا در لایه پایینتر، کسبوکار هستیم و البته سطح سوم هم از جنس کسبوکار به شمار میرود ولی به نهاد مالی تأکید میکند، چون نهادهای مالی پیشروتر از دیگر کسبوکارها در بازار سرمایه و دارایی به شمار میروند. لایه چهارم را «تنظیمگر» میخوانیم که میتوان با نام دولت، حاکمیت، قانونگذار یا مجری قانون نیز از آن یاد کرد.»
این صفحه به صورت پیوسته به روز میشود؛ اگر استارتاپ فعال یا کسبوکاری را میشناسید که در این صفحه نیست لطفا از طریق فرم پایین صفحه با ما تماس بگیرید.
پیشنهاد کسبوکار برای اکوسیستم «رسانه رمزارز»
در صورتی که تصور میکند جای کسبوکاری در این فهرست خالی است از طریق فرم انتهای این صفحه ما را در جریان بگذارید.