رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
بریکس، اتحادیه اقتصادی جهانی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی بود که در ابتدای سال 2024، ایران به همراه چند کشور دیگر از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، اتیوپی و آرژانتین به عنوان اعضای جدید به این گروه اضافه شدند. این گروه در راستای استقلال مالی خود گامهای بزرگی برمیدارد و در تلاش است با معرفی یک سیستم پرداخت جایگزین بهجای شبکه پرداخت سوئیفت، اتکای خود به سیستمهای مالی غربی راه کاهش دهد.
اخیراً در یک مجمع تجاری در مسکو، رهبران این بلوک درباره پذیرش رمزارزها و راهاندازی یک سیستم پرداخت جدید، بریکس پی، بهعنوان جایگزین سیستمهای مالی غربی بحث کردند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، از اعضای بریکس خواست تا رمزارزها و پولهای دیجیتال را برای کاهش وابستگی خود به دلار آمریکا بپذیرند. پوتین بر مزایای بالقوه ارزهای دیجیتال برای بریکس و سایر اقتصادهای درحالتوسعه در کنار اهمیت وضع مقررات جامع قبل از پذیرش گسترده تأکید کرد.
پوتین معتقد است که بریکس و سایر کشورهای درحالتوسعه میتوانند از پذیرش رمزارزها سود ببرند و گفت که مایل است این کشورها به بررسی امکان آن بپردازند.
افزایشپذیرش رمزارزها
روند جهانی به سمت دارایی دیجیتال، از جمله رمزارزها و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، به دلیل تمایل بهدور زدن سیستمهای بانکی سنتی، هدایت میشود. چندین کشور، از جمله روسیه و چین، اعضای بریکس، پیشرفت قابلتوجهی در بررسی و اجرای ارزهای دیجیتال داشتهاند. روسیه قرار است در ژوئیه 2024 آزمایش آزمایشی روبل دیجیتال خود را راهاندازی کند، در حالی که پرداخت الکترونیکی ارز دیجیتال چین (DCEP) محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است.
DCEP که با نام e-CNY نیز شناخته میشود، یک پول دیجیتالی است که توسط دولت چین آغاز شده و در حال حاضر توسط بانک مرکزی چین اداره میشود. در پایان سال 2021، حدود 261 میلیون کیف پول شخصی از طریق این ابتکار باز شد و تراکنش هایی به ارزش 87.565 میلیارد یوان چین انجام شد.
برای چالش بیشتر سیستمهای مالی غربی، اعضای بریکس، بریکس پی، یک پلتفرم پرداخت مبتنی بر بلاکچین را برای سادهسازی تراکنشهای بینالمللی در داخل بلوک معرفی کردهاند. بریکس پی قصد دارد جایگزینی برای سوئیفت و کاهش تأثیر تحریمهای ایالات متحده باشد.