رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
صنعت بلاکچین با مزایایی که به همراه دارد، ازجمله بالا بردن امنیت و شفافیت، کاهش هزینهها و افزایش سرعت، امروزه در سراسر جهان در کانون توجه بسیاری از صنایع و کسبوکارها بوده است. با این حال، هنوز بلاکچین به اندازه کافی گسترش پیدا نکرده و بسیاری از صنایع از این مزایا و بهکارگیری آن در صنایع خود آگاهی ندارند. اولین اجلاس دایا که ۱۹ شهریورماه برگزار شد، در تلاش بود کسبوکارهای مختلف را با کاربردهای بلاکچین آشنا کند.
در حاشیه این اجلاس، گفتوگویی با احمد وطنی، مدیرعامل ونسی درباره مزایای صنعت بلاکچین داشتیم که در ادامه میخوانید.
بلاکچین کاربردهای زیادی غیر از رمزارز دارد
وطنی درباره دیدگاهی که عموم مردم درباره بلاکچین دارند گفت: «متأسفانه بلاکچین را در ایران فقط به رمزارز میشناسند و کاربردی که برای آن در نظر میگیرند با نگاه سرمایهگذاری و حفظ ارزش پول است. با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد، افراد وارد فضای خریدوفروش رمزارزها میشوند. در چند سال گذشته به بحث ماینینگ نیز توجه زیادی شده است.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «با این حال، بلاکچین فضاها و کاربردهای زیادی دارد. در حوزههایی مثل گردشگری، سلامت و رأیگیری نیز میتوان از بلاکچین استفاده کرد. همچنین بحث وثیقهپذیری داراییهایی که روی بلاکچین سوار میشوند یکی دیگر از کاربردهای بلاکچین است.»
وطنی درباره کاربردهای بلاکچین بیان کرد: «ماهیت بلاکچین باعث شفافیت کاربرد، تراکنشها و اقداماتی میشود که روی شبکه اتفاق میافتد و ما در همه صنایع به نحوی میتوانیم از این فضا استفاده کنیم. با استفاده از بلاکچین میتوانیم شفافیت و سرعت را افزایش داده و هزینهها را کاهش دهیم و سهولت بیشتری نیز در انجام کارها داشته باشیم.»
مدیرعامل ونسی درباره استفاده از بلاکچین در صنعت پرداخت و رویکرد رگولاتور در اینباره گفت: «البته در صنعت پرداخت متأسفانه رگولاتور روی خوشی به بلاکچین نشان نمیدهد، اما خود پرداخت باعث میشود تراکنشها با سرعت بیشتری مدیریت شوند و کارمزدها نیز کنترل شود. بلاکچین شفافیت زیادی دارد و همانطور که میدانیم در دست یک نفر نیست. امنیتی که این فضا دارد، در نهایت جرقهای در ذهن ما روشن میکند که به سمت آن حرکت کنیم. به عبارتی ما ناچاریم از این فضا استفاده کنیم و نکات مثبت آن را ببینیم.»
وطنی در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی برای افزایش آگاهی مردم در حوزه بلاکچین باید انجام شود، توضیح داد: «جامعهای که از بلاکچین استفاده میکنند محدود بوده و اغلب هم مربوط به حوزه رمزارز است. ما از دو جنبه باید به این قضیه نگاه کنیم؛ اول باید صنایع مختلف را درگیر بلاکچین کنیم. ما نباید به رگولاتور نگاه کنیم که چه زمانی وارد صحنه میشود و رگولاتوری میکند. صنایع مختلف باید خودجوش وارد این فضا شوند و به کاربردهایی که میتوانند متصور شوند رجوع کنند.» او در پایان تأکید کرد: «از سمت دیگر باید برای عموم جامعه فرهنگسازی درباره استفاده از بلاکچین در صنایع انجام شود. باید فعالان این حوزه وارد صحنه شوند و نشان دهند که این حوزه فقط مربوط به سرمایهگذاری و پول درآوردن نیست. ما میتوانیم با استفاده از بلاکچین زندگی بهتر و راحتتری داشته باشیم. اگر فرهنگسازی در این زمینه برای مردم فراهم شود، شاید فشار آحاد جامعه باعث شود صنایع هم به سمت آن حرکت کنند.»