رسانه رمزارز (ضمیمه هفتهنامه کارنگ) دارای مجوز به شماره ۸۷۷۲۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» است. رسانه رمزارز فعالیت خود را از ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ شروع کرده و اکنون تاثیرگذارترین و اثربخشترین رسانه اکوسیستم بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران است.
پیامرسان تلگرام، یکی از اولین پلتفرمهایی است که جذب بحث رمزارزها شده است. تلگرام با راهاندازی توکن بومی خود به نام «تون» به این حوزه ورود کرد و اکنون فعالیت خود را در این زمینه بهطور مداوم گسترش میدهد.
بازیهای تلگرامی که در ازای انجام برخی فعالیتها به کاربران خود توکن میدهند، با ناتکوین آغاز شدند و در ادامه، بازیهای دیگری نیز بر بستر تلگرام راهاندازی شده و همین رویه را در پیش گرفتهاند. همستر کامبت نیز یکی از این بازیهاست که اخیراً در کشور ما طرفداران زیادی پیدا کرده و تقریباً همهجا مشاهده میکنیم که افراد مختلف در حال انجام این بازی هستند.
با این حال، افراد نباید امیدوار باشند که میتوانند با این روش پول زیادی به دست بیاورند. توسعهدهندگان این پروژهها مقداری از توکنهای خود را بهعنوان ایردراپ در نظر میگیرند که به کاربران خود بدهند. این مقدار توکن آنقدر زیاد نیست که بتوان درآمد زیادی را با آن کسب کرد.
درباره بازیهای اخیر تلگرامی و اینکه این بازیها میتوانند باعث پولدار شدن افراد شوند یا خیر، گفتوگویی با احسان مطلبی، مدیرعامل صرافی سرمایکس انجام شده که در ادامه آن را میخوانید.
اختلالات روانی ناشی از بازیهای تلگرامی
مطلبی درباره اختلالاتی که این بازیها میتوانند در زندگی افراد ایجاد کنند گفت: «بازیهایی مثل همستر یا بازیهای مشابه که اکنون ترند شدهاند و مردم احساس میکنند با یک کار ساده پولدار شدهاند و با این روش درآمد کسب میکنند، اختلالات روانی و رفتاری زیادی به وجود میآورند. بهطور کلی، هر دارایی و ثروتی که بدون زحمت به دست آید، همانطور که بارها مشاهده کردهایم، ممکن است دارنده آن ثروت را دچار اختلالاتی کند. در سراسر جهان، تعدادی موج به وجود میآید و افرادی که بدون زحمت و فعالیت سازنده صاحب یک دارایی میشوند، مطمئناً یا نمیتوانند بهخوبی از آن استفاده کنند یا به دنبال آن، دچار مشکلات میشوند.»
رؤیای پولدار شدن با بازیهای تلگرامی
مطلبی در ادامه خاطرنشان کرد: «درباره اینکه این بازیها میتوانند مردم را پولدار کنند یا نه، باید گفت که در ناتکوین مشاهده کردیم افراد زیادی با آن درآمد خوبی کسب کردند. پلتفرمی مثل تلگرام با تقریباً بیشترین مخاطب؛ بهویژه در کشورهایی مثل محدوده خاورمیانه که متأسفانه تورم بسیار بالاست و مردم به فکر درآمدهای غیرعادی هستند، بهراحتی میتواند تأثیر بگذارد.»
به نظر مدیرعامل سرمایکس، پلتفرمهایی همچون تلگرام به جای هزینههای تبلیغاتی، بهراحتی با این روش بودجههایی را که میخواستند برای این بخش خرج کنند، در این بازیها به کاربران خود میدهند. او در اینباره اظهار کرد: «در ارزهای دیگر دیدیم که کاربران مقداری دارایی به دست آوردند که ارزش آن تا حدودی افزایش یافت؛ پس این احتمال هم وجود دارد که مخاطبان این بازیها باز هم با این روش، درآمدی به دست بیاورند. نمیتوانیم اسم آن را پولدار شدن بگذاریم، اما به هر حال با بازی کردن درآمدی کسب شده است.»
مطلبی در پایان تأکید کرد: «با این حال، این بازیها و این نوع کسب درآمدها، تأثیری منفی روی زندگی و رفتار شغلی کاربران میگذارد، زیرا به هر حال حداقل یک بار این نوع کسب درآمد را تجربه کردهاند و پس از آن شاید بسیاری از فعالیتهایی که در گذشته داشتند دیگر برای آنها معنا نداشته باشد و این شروع یک دردسر است.»