رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

چه چالش‌هایی از سمت مردم و حاکمیت برای کسب‌وکارهای رمزارزی وجود دارد؟

سروش حسین‌زاده، مدیرعامل صرافی نیپوتو؛ احسان مطلبی، مدیرعامل صرافی سرمایکس؛ سامان بیرقی، رئیس هیئت‌مدیره و مؤسس صرافی اوام‌پی فینکس و محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس از مشکلات کسب‌وکار خود گفتند

حوزه رمزارزها در سال‌های اخیر در سراسر جهان به‌سرعت در حال گسترش و توسعه بوده است. کشور ما نیز در این مدت از این قاعده مستثنا نبوده و همواره بسیاری از افراد علاقه‌مند به این حوزه و متخصصان، در تلاش بوده‌اند که از قابلیت‌های آن بهره ببرند و آن را به مردم و حاکمیت معرفی کنند.

با وجود این، در طول چند سالی که بحث رمزارزها وارد کشور شده، کسب‌وکارهای رمزارزی چه از سمت مردم و چه از سمت حاکمیت، دچار چالش‌هایی شده‌اند که شاید تاکنون، حرفی چندانی از این مسائل زده نشده است.

به منظور بررسی چالش‌هایی که برای کسب‌وکارهای رمزارزی در کشور وجود دارد، مصاحبه‌ای با سروش حسین‌زاده، مدیرعامل صرافی نیپوتو؛ احسان مطلبی، مدیرعامل صرافی سرمایکس؛ سامان بیرقی، رئیس هیئت‌مدیره و مؤسس صرافی اوام‌پی فینکس و محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس انجام شده که در ادامه گزارشی از آن را می‌خوانید.


گاهی مردم با کلاهبرداران وارد همکاری می‌شوند


سروش حسین‌زاده، مدیرعامل صرافی نیپوتو، درباره چالش‌هایی که از سمت کاربران وجود دارد گفت: «از طرف مردم متأسفانه گاهی اتفاق می‌افتد که بدون آگاهی وارد همکاری با کلاهبرداران می‌شوند و حساب خود را اجاره می‌دهند که هم باعث ایجاد مشکل برای خودشان و هم صرافی‌ها می‌شوند. البته لازم است اشاره شود که نمی‌توان عموم مردم را مقصر دانست و این وظیفه رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه‌هایی با برد ملی است که در این زمینه هشدارهای لازم را ارائه دهند.»

او با اشاره به اینکه از حاکمیت در بخش‌های گوناگون انتظارات مختلفی وجود دارد، توضیح داد: «مثلاً از پلیس فتا انتظار می‌رود با توجه‌ به برد رسانه‌ای که در اختیار دارد نسبت به آگاهی‌رسانی به مردم درباره اجاره ندادن حساب بانکی خود و شرکت نکردن در یک عمل مجرمانه اهتمام بیشتری بورزد. همچنین از بانک مرکزی انتظار می‌رود با محدود نکردن جریان ورودی پول به افزایش زیرزمینی شدن بازار ارزهای دیجیتال دامن نزند. از طرفی، از نهادهای قانون‌گذاری انتظار می‌رود که اهتمام بیشتری در تدوین و به ثمر رسیدن قوانین این حوزه داشته باشند و به‌نوعی این حوزه را رگوله کنند. من به‌عنوان فردی که در حوزه رمزارزها فعالیت می‌کنم، پیش‌بینی می‌کنم که احتمالاً پنج سال دیگر به یک وضعیت ایدئال برسیم.»


مردم باید مسئولیت ضررهای خود را بپذیرند


احسان مطلبی، مدیرعامل صرافی سرمایکس، درباره مشکلاتی که از سمت کاربران وجود دارد بیان کرد: «بیشترین مسئله‌ای که از سمت کاربران برای ما وجود دارد، بحث مسئولیت‌پذیری است. با توجه به اینکه فضای بازار سرمایه تاحدودی خاکستری و برای کاربر ناشناخته است، بسیاری از کاربران فکر می‌کنند مثلاً اگر در معامله‌ای ضرر کنند، ما مسئول آن ضرر هستیم. این موضوعی است که فشار زیادی به ما وارد می‌کند و جزو خواسته‌های نامعقول از طرف کاربران به شمار می‌رود.»

او درباره مشکلاتی که از سمت حاکمیت نیز وجود دارد، توضیح داد: «من فکر می‌کنم از طرف حاکمیت چنین تصوری وجود دارد که پلتفرم مسئول هر اتفاقی است که در اکوسیستم می‌افتد؛ اتفاقاتی مثل معاملات، فیشینگ و مبادلات مسئله‌دار. در صورتی که در همه‌جای دنیا پلتفرم‌ها بستری را فراهم می‌کنند که معمولاً همیشه شفاف است. اگر هدف این پلتفرم‌ها شفاف‌سازی نبود، فعالیت‌ها به همان شکل زیرزمینی انجام می‌شد. با این حال، متأسفانه برخی از دوستان حاکمیتی بر این باورند که هر اتفاقی که در این حوزه می‌افتد، مسئولیت آن با پلتفرم‌های رمزارزی است.»

مطلبی با اشاره به اینکه به نظر او، مردم به‌مرور زمان به آگاهی لازم دست پیدا می‌کنند، اظهار کرد: «ما در حال حاضر، این فشارها را تحمل می‌کنیم. به‌تدریج با به رسمیت شناخته شدن پلتفرم‌ها و دریافت تأیید از برخی مراجع، مردم مسئولیت معاملات خود را خواهند پذیرفت. در مورد حاکمیت هم باید تلاش کنیم که ضریب نفوذ سواد و دانش این حوزه را در لایه‌های این بخش بالا ببریم.»

او درباره پیش‌بینی وضعیت حوزه رمزارزها در سال جاری عنوان کرد: «امیدوارم امسال برای حوزه رمزارزها اتفاق‌های خوبی بیفتد. سال‌های گذشته نیز ما همواره امیدوار بوده‌ایم و همین امیدواری کمک کرده که در طول این چند سال دوام بیاوریم. امسال هم با توجه به اینکه لایه‌های مختلف حاکمیت متوجه این کسب‌وکار شده‌اند، احتمالاً مقاومت موجود کمتر شود و شاهد رویکرد مثبت‌تری نسبت به این حوزه باشیم.»


ساماندهی حوزه رمزارزها در اولویت قرار دارد


سامان بیرقی، رئیس هیئت‌مدیره و مؤسس صرافی اوام‌پی فینکس، نیز در این باره اظهارنظر کرد: «از آنجا که ما برخی از فیچرهای صرافی‌های خارجی را نداریم، فقط به کریدور تأمین تتر برای بسیاری از کاربران تبدیل شده‌ایم. ما در حال افزایش فیچرهای خود هستیم و از این رو کاربران نیز به‌تدریج به سمت ما می‌آیند.»

او با اشاره به اینکه با وجود این مسائل، آنها نسبت به سال‌های گذشته از سمت حاکمیت شاهد برخورد بهتری بوده‌اند، خاطرنشان کرد: «در گذشته، برخورد حاکمیت کاملاً سلبی بود، اما اکنون در مقابل هر تغییر و تحولی، جلسات مداومی از سوی حاکمیت برگزار می‌شود و با هم‌فکری به نتیجه مدنظر دست پیدا می‌کنیم. در حال حاضر، ساماندهی برای ما اهمیت زیادی دارد. اکنون نهاد مشخصی از سوی حاکمیت برای ساماندهی به این حوزه وجود ندارد. موضوع SRO می‌تواند به این مسئله کمک بسیاری کند. در حال حاضر نیاز داریم که حداقل بانک مرکزی با ما همراه شود و فقط درصدد محدودسازی صرافی‌ها نباشد.»

بیرقی درباره وضعیت حوزه رمزارزها در سال جاری ابراز امیدواری کرد. او گفت: «اکنون مشاهده می‌کنیم که رویکرد حاکمیت نسبت به حوزه رمزارزها دیگر سلبی نیست و از این رو نسبت به آینده امیدوارتریم. اکوسیستم و فعالان این حوزه نیز در این زمینه همراهی لازم را دارند تا شاهد اتفاقات بهتری باشیم.»


می‌خواهیم نظر حاکمیت را جلب کنیم


محمد قاسمی، مدیرعامل مزدکس، نیز این‌طور اظهارنظر کرد: «بیش از یک سال است که ما دیگر در حوزه رمزارزها فعال نیستیم که عمدتاً به دلیل مجوزهای بورسی بوده، اما بزرگ‌ترین دغدغه ما بحث قانون‌گذاری است. دوستان رگولاتور با ما همراه بوده‌اند، ولی این همراهی به‌کندی انجام شده است. این مسئله تاحدودی انرژی ما را از بین برده است.»

او در ادامه بیان کرد: «از سمت کاربران نیز بحث امنیت دارایی آنها وجود داشته است. اگر پای رگولاتور در میان باشد، خیال کاربر نیز از این جهت آسوده است که یک قانون‌گذار در حال نظارت است. به لطف بهبود سطح دانش مشتریان در سال‌های اخیر، مشکل زیادی از این سمت نداشته‌ایم.»

قاسمی درباره رویکرد دولت و حاکمیت اذعان داشت: «در حال حاضر، رویکرد دولت برای حل مسائل و کمک گرفتن از تکنولوژی نوآورانه نیست و این مسئله جزو اولویت‌های آن به شمار نمی‌رود. به‌عنوان فردی که در حوزه فین‌تک فعالم، برایم بسیار حائز اهمیت است که نظر حاکمیت را جلب کنیم و در پی آن از این ابزار نوآوری و تکنولوژی در زمینه مالی، برای بهتر شدن شرایط اقتصادی استفاده کنیم.»

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/rrsy
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.