رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

در اینوتکس ۲۰۲۳ مطرح شد / توسعه دیفای در ایران سخت است اما فانتزی نیست

دوازدهمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس در پارک فناوری پردیس در روز ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار کرد. در این دوره از نمایشگاه که با حضور بیش از ۴۰۰ شرکت نوآور و فناور و ۱۵۰ سرمایه‌گذار برگزار می‌شود، رویدادهای جانبی و پنل‌های متعددی برای بررسی چالش‌های اکوسیستم نوآوری در ایران در نظر گرفته شده است.

در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس، گفتگو در حوزه دیفای و تحت عنوان «دولت‌ها چگونه به جای تسلیم شدن، به استقبال دیفای می‌آیند؟» با حضور رضا قربانی (موسس کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار)، سیدمحمد حسینی (عضو هیئت مدیره صرافی او‌ام‌پی فینکس)، علی هادی‌لو (مدیر عملیات صرافی رمزینکس)، امید امین‌زاده (قائم مقام صرافی آبان تتر) و به دبیری مینا حاجی (سردبیر ماهنامه عصر تراکنش) برگزار شد.


دیفای محدود به معامله ارز دیجیتال نیست


در ابتدای این برنامه، مینا حاجی ضمن توضیح مفهوم دیفای به معنای امور مالی غیرمتمرکز بیان کرد: «از دیفای به عنوان آینده امور مالی یاد می‌شود؛ اگر دولت‌ها از این مفهوم جا بمانند، در واقع از آینده امور مالی جا مانده‌اند».

سید محمد حسینی در خصوص اهداف دیفای گفت: «دیفای در تلاش است تا واسطه‌گری در امور مالی را مثل بانک و بیمه که با محدودیت مواجه هستند، از میان بردارد و تا همه چیز شفاف و بدون مرز باشد و همه افراد در جغرافیای مختلف بتوانند فارغ از نژاد و تحریم‌ها از سیستم مالی عادلانه‌ای برخوردار باشند».

امید امین‌زاده در خصوص کاربردهای دیفای در این پنل مطرح کرد: «سیستم مالی غیرمتمرکز می‌تواند در لایه دوم اقتصاد مثل وام‌دهی و بیمه از طریق قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین تبادل دارایی‌های دیجیتال به صورت غیرمتمرکز و سریع توسط دیفای انجام می‌شود».

علی هادی‌لو در خصوص ریسک‌های امور مالی غیرمتمرکز در این پنل بیان کرد: «این بازار نسبت به سایر بازارهای اقتصادی سنتی در دنیا، کوچک‌تر است؛ بنابراین نوسانات در این حوزه بر کل بازار تاثیر می‌گذارد و ممکن است آسیب‌های مالی به دنبال داشته باشد. این غیرقابل پیش‌بینی بودن مهم‌ترین ریسک دیفای است که با افزایش بازیگران این حوزه نیز کمتر خواهد شد».

هادی‌لو درباره وضعیت دیفای ادامه داد: «بازارهای مالی برای سال‌های متمادی توسط بانک مرکزی‌ها از جمله بانک مرکزی آمریکا حمایت شده‌اند و حالا دیفای در برابر همین سیستم قد علم کرده است و هنوز از رشد کافی برای مقابله با آن برخوردار نیست».

رضا قربانی در خصوص الزامات برای ورود به حوزه مالی و دیفای مطرح کرد: «با توجه به شاخص‌های جهانی، ایرانیان از سواد مالی کمتری برخوردار هستند و به همین علت برای ورود به این حوزه، باید با احتیاط و آگاهی بیشتری وارد آن شویم». قربانی ضمن تاکید بر یکسان نبودن مفهوم دیفای و معاملات ارز دیجیتال ادامه داد: «با توجه به عنوان دیفای، برای ورود به این حوزه باید مفهوم غیرمتمرکز بودن و بلاکچین را به خوبی بشناسیم، بعد از آن باید در زمینه فایننس به عنوان یک علم، آگاهی کسب کنیم چراکه دیفای به معنای رسیدن به سود مالی سریع و زیاد نیست و فعالیت بدون آگاهی در این حوزه، منجر به ضررهای مالی سنگین و بدبینی به این فناوری می‌شود».

در همین خصوص حسینی اضافه کرد: «شرایط در ایران نسبت به سایر جهان متفاوت است و برای چیدن سبد سرمایه‌گذاری، افراد باید اقتصاد کلان بدانند؛ زیرا امور مالی، حوزه‌ای پرریسک است و دیفای را غرب وحشی آن می‌دانند، یعنی ریسکی دوچندان».

حسینی ضمن تاکید بر اینکه مفهوم دیفای در رمزارزها و معامله خلاصه نمی‌شود ادامه داد: «افراد جذب پدیده‌های نوظهور می‌شوند تا به سود سریع برسند اما عدم آگاهی از این حوزه و تسلط بر آن، منجر به ناامیدی و شکست مالی می‌شود».

در ادامه این پنل، امین‌زاده در خصوص پروژه‌های شاخص دیفای گفت: «دیفای در نقطه‌ای پدید آمد که اعتماد به نظام پولی سابق از بین رفت و این یک پارادیم شیفت بزرگ است که بر خلاف سیستم مالی سنتی، منابع جدیدی ایجاد نمی‌کند و خارج از سیستم بدهی و وام‌دهی بوده و تغییری بنیادین در اقتصاد کلان است». او ادامه داد: «نکسوس یکی از پروژه‌های شاخص در حوزه بیمه است که به علت بحث‌های رگولاتوری به صورت نیمه‌متمرکز فعالیت می‌کند. یونی سواپ نیز یکی از طرح‌های دیفای است که در حوزه معاملاتی است و بدون احراز هویت در ان می‌توان معامله کرد. آوه نیز پروتکلی بر پایه بلاکچین است که در زمینه قرض‌دهی و وام‌دهی فعالیت می‌کند و نرخ بهره آن پایین‌تر از سیستم بانکی سنتی است».

دیفای

حاکمیت از توسعه دیفای ممانعت می‌کند اما تکنولوژی مسیر خود را باز خواهد کرد


هادی‌لو در ارتباط با ظرفیت‌های بهره‌گیری از دیفای در ایران مطرح کرد: «سهم ایران از دیفای ناچیز است؛ زیرا مشکلات رگولاتوری هنوز پابرجاست و حاکمیت از پیشرفت آن ممانعت می‌کند زیرا غیرمتمرکز بودن، قدرت را با چالش مواجه می‌کند».

او با اشاره به اینکه ۶۰% از متخصصان بلاکچین ایرانی به دلیل مشکلات اینترنت به کشور ترکیه مهاجرت کرده‌اند، در خصوص رفع این چالش گفت: «ما در ایران برای رفع موانع این صنعت، به مدیری پرجرات نیاز داریم که رمزارزها را به رسمیت بشناسد. با این حال اقدامات خوبی در حال شکل‌گیری است که هنوز عملی نشده‌اند از جمله دریافت اینماد بی‌ستاره توسط صرافی‌های رمزارزی».

رضا قربانی در خصوص وضعیت ایران در حوزه امور مالی غیرمتمرکز گفت: «سخت است، اما شدنی‌ست. مثلا ما در فضای کنونی، در ایران نئوبانک داریم. فین‌تک، آینده بانکداری است و نئوبانک، آینده فین‌تک است و دیفای، آینده نئوبانک است. ما در میان تحولی در این فضا هستیم و پله پله پیشرفت می‌کنیم، هرچند سرعت ما کمتر از نقاط دیگر جهان است».

او با اشاره به مشکلات اقتصادی و تورمی در ایران ادامه داد: «در این فضا، با وجود همه محدودیت‌ها، گفتگو و مقاومت می‌تواند ما را به نتیجه برساند. بر خلاف چند سال گذشته، نگاه حاکمیت به بیت‌کوین دیگر شبیه به گلدکوئست و کلاهبرداری نیست». قربانی با اشاره به «اینمادِ بی‌نماد» اضافه کرد: «حالا همین که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به عنوان نهاد حاکمیتی می‌پذیرد که به صرافی‌های رمزارزی، نوعی اینماد خاص با همه ابهام و محدودیتش اعطا کند، یعنی پیشرفت حتی به صورت کند، در جریان است».

حسینی نیز ضمن موافقت با این موضوع اضافه کرد: «تکنولوژی همیشه مسیر خود را پیدا می‌کند اما در این بازه زمانی، فرصت‌های زیادی از میان می‌رود و ممکن است با ممنوع یا محدود کردن آن، این صنعت به صورت زیرزمینی رشد می‌کند و زمینه برای کلاهبرداری‌ها و ضررهای مالی ایجاد می‌شود».

امین‌زاده با تاکید بر اینکه دیفای مرزی نمی‌شناسد ادامه داد: «دیفای حوزه‌ای بر پایه کامیونیتی و بدون جغرافیاست و امور در آن بر اساس قراردادهای هوشمند پیش می‌رود و می‌توان مشکلات یک منطقه را با آن حل کرد؛ از جمله مشکلات پرداخت خرد. اما ایران در حوزه در وضعیت ابهام قرار دارد». او ادامه داد: «بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر آزادترین بازار مالی ایران است و حاکمیت هنوز موضع شفافی نسبت به آن ندارد».

در جمع‌بندی این پنل، ضمن موافقت سخنرانان با روند بهبود شرایط داخلی در حوزه پذیرش دیفای و توسعه آن در چشم‌انداز آینده کشور، رضا قربانی اضافه کرد: «توکنیزاسیون به عنوان یکی از اصول دیفای، می‌تواند در ایران نیز تحول‌آفرین باشد و به اقتصاد داخلی کمک کند و این چشم‌انداز، فانتری نیست». او اضافه کرد: «در شرایط کنونی ما می‌توانیم به جای اینکه بخشی از مساله باشیم، بخشی از تغییر و راهکار آن باشیم».

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/eh7u
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.