رسانه رمزارز
رسانه رسمی بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

مدیرعامل جیبیت مطرح کرد / مالیات بر عایدی سرمایه منجر به کوچ کاربران به صرافی‌های خارجی می‌شود

روز دوشنبه هفته گذشته، یازدهم اردیبهشت، در صحن علنی مجلس، نمایندگان طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی را برای انتقال دارایی‌های مشمول مالیات بر عایدی سرمایه، مطرح کردند.

طبق این طرح، انتقال رمزارزها نیز مشمول مالیات خواهد شد. کاربران و فعالان در حوزه ارزهای دیجیتال، واکنش‌هایی عمدتا منفی به این خبر نشان دادند.

در این راستا، محمد مهدی شریعتمدار، مدیرعامل جیبیت ضمن انتقاد از این تصمیم، در گفتگو با رمزارز گفت: «کل موضوع من، مقایسه است؛ یعنی اینکه من به عنوان کاربر مقایسه می‌کنم که اگر از صرافی رمزارزی خارجی استفاده کنم و به صورت غیررسمی حساب خود را شارژ کنم، هیچ مالیاتی به من تعلق نمی‌گیرد و کسی من را ردیابی نمی‌کند و اساسا دارایی خود را به ریال تبدیل نمی‌کنم».

مدیرعامل جیبیت در ارتباط با تاثیر این تصمیم بر کوچ کاربران به صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی گفت: «طبیعتا محتمل است. علی‌رغم اینکه برای رشد این صنعت، ما باید صرافی‌های داخلی و کسب‌وکارهای این حوزه را تجهیز کنیم، در حال حاضر اتفاقی برعکس در حال رخ دادن است؛ کاربر در پلتفرم ایرانی باید مالیات بدهد اما کاربری که سرمایه خود را ریال نمی‌کند و در صرافی‌های خارجی فعالیت می‌کند، با چنین موضوعی روبه‌رو نیست».

او ادامه داد: «این مهم‌ترین مساله است زیرا تصمیم مجلس مبنی بر دریافت مالیات از انتقال رمزارز، هزینه زیادی را بر کاربری که از ریال و صرافی داخلی استفاده می‌کند، تحمیل می‌کند».

برخی از کاربران معتقدند که تنظیم مالیات بر این حوزه، به معنای آن است که رگولاتوری این صنعت در حال انجام است؛ بنابراین این تصمیم را ضروری می‌دانند و معتقدند که این سرمایه، مولد نیست و مالیات بر عایدی غیرمولد، صحیح است. به عقیده این کاربران، طرح مالیات بر عایدی سرمایه، ابزارهای انگیزشی‌ برای سرمایه‌گذران ایجاد می‌کند که از بازارهای غیرمولد به سمت بازار مولد کوچ کنند.

شریعتمدار در ارتباط با این دیدگاه بیان کرد: «ما در کشوری هستیم که مالیات تورمی داریم؛ یعنی دولت کسری بودجه دارد، برای جبران این کسری، پول چاپ می‌کند و مردم مجبورند که رقیق شدن پول را تحمل کنند. در این شرایط، مالیات بر عایدی سرمایه اساسا معنایی ندارد زیرا زمانی که پول ملی ثبات خوبی ندارد، افراد مجبور هستند که پول خود را به دارایی تبدیل کنند تا بتوانند کمی ثبات آن را حفظ کنند».

در عمده انتقادات مطرح‌شده پبرو این خبر در فضای مجازی، کاربران ضمن ابراز نگرانی از وجود قوانین شفاف، بیان کردند که این مالیات بر سوداگری نیست؛ بلکه مالیات بر ارزش سرمایه ثابت آن‌هاست که به علت کاهش ارزش ریال، مجبور به پرداخت آن هستند.

مدیرعامل جیبیت در این مورد گفت: «فرد در این ساختار، یک بار مالیات رسمی خود را پرداخت می‌کند، یک بار هم مالیات تورمی را پرداخت می‌کند که نوعی مالیات پنهان است. حالا در این شرایط مالیات بر عایدی سرمایه مخرب است و منجر به این می‌شود که فرد تصمیم بگیرد اصلا دارایی خود را در ایران نگهداری نکرده و آن را به کشوری دیگر منتقل کند».

به گفته شریعتمدار، عملی شدن این تصمیم مجلس، منجر به کاهش ارزش پول ملی خواهد شد زیرا: «این تصمیم نه تنها ثبات اقتصادی ایجاد نمی‌کند، بلکه موجب فرار سرمایه می‌شود».

محمد مهدی شریعتمدار معتقد است که تصویب چنین قوانینی در مجلس به معنای به رسمیت شناختن رمزارزها و این صنعت نیست. او گفت: «تجربه چند سال گذشته نشان می‌دهد که گرفتن امتیاز از حوزه رمزارزها، مقارن با بخشیدن امتیاز دیگری به آن نبوده است. هرجا دستورالعملی برای محدودسازی این حوزه ایجاد شده است، امتیاز یا به رسمیت شناختنی در پس آن نبوده است».

شریعتمدار درباره تداوم فعالیت‌ صرافی‌های رمزارزی گفت: «درواقع تعداد کاربران و نیاز جامعه است که پایداری این صنعت در ایران را حفظ می‌کند. یکی دیگر از مواردی که این حوزه را حفظ کرده است، بدتر بودن راه‌حل های دیگر است که اگر صرافی‌های داخلی وجود نداشته باشند، جای آن را برای کاربران پر می‌کند».

در صورت اجرایی شدن این طرح، انتظار می‌رود که بخشی از کاربران رمزارزی ایران، به صرافی‌های بین‌المللی کوچ کرده و سرمایه خود را به این پلتفرم‌ها تزریق کنند. در این صورت شرایط برای کسب‌وکارهای رمزارزی داخلی نیز پیچیده‌تر خواهد شد.

این موضوعات در حالی مطرح می‌شود که صرافی‌های داخلی همچنان در خلا قانون شفاف فعالیت می‌کنند و بانک مرکزی، هنوز رمزارزها را به رسمیت نمی‌شناسد تا آنجا که بارها اعلام کرده است که ریسک خرید رمزارز برعهده دارندگان رمزارز است.

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/j1ap
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.