رمزارز
رسانه بلاکچین، رمزارز و دارایی دیجیتال ایران

BNB را بهتر بشناسید / بایننس‌کوین (BNB)؛ ارزی دیجیتال با کاربردهای گوناگون

بایننس‌کوین که به اختصار BNB نامیده می‌شود، یک ارز دیجیتالی است که کاربردهایی بیشتر از خریدوفروش و سرمایه‌گذاری دارد.BNB از طریق یک عرضه اولیه (ICO) در سال ۲۰۱۷، درست ۱۱ روز پیش از آغاز کار رسمی صرافی بایننس، به بازار عرضه شد

بایننس‌کوین که به اختصار BNB نامیده می‌شود، یک ارز دیجیتالی است که کاربردهایی بیشتر از خریدوفروش و سرمایه‌گذاری دارد.BNB از طریق یک عرضه اولیه (ICO) در سال ۲۰۱۷، درست ۱۱ روز پیش از آغاز کار رسمی صرافی بایننس، به بازار عرضه شد. در آن زمان به ‌ازای هر یک واحد اتریوم (ETH) میزان ۲۷۰۰ واحد BNB یا به ‌ازای هر یک واحد بیت‌کوین (BTC) میزان ۲۰ هزار واحد BNB به شرکت‌کنندگان این عرضه اولیه تعلق می‌گرفت. اگرچه ارز بایننس‌کوین به‌صورت عرضه اولیه توزیع شد، اما نقش این ارز برای کاربران مانند خریداران سهام بایننس نیست.

ارز BNB در ابتدا بلاکچین منحصر به خود را نداشت؛ بنابراین این توکن روی شبکه اتریوم و با استاندارد ERC-20 منتشر شده بود و یکی از اهداف آن پرداخت کارمزدها در پلتفرم بایننس از طریق این توکن بود و کارمزدهایی که از طریق این توکن پرداخت می‌شدند، شامل تخفیف می‌شوند. عرضه کل بایننس‌کوین ۲۰۰ میلیون تعیین ‌شده بود که ۱۰۰ میلیون آن در ICO ارائه شد. البته باید در نظر داشت که امروزه عرضه کل ارز بایننس‌کوین (BNB) بسیار کمتر از میزان عرضه اولیه‌اش است. دلیل این امر مکانیسم توکن‌سوزی و رویدادهای دوره‌ای توکن‌سوزی است که در ساختار بایننس‌کوین تعریف ‌شده است؛ رویدادی که در رشد قیمت این کوین نیز مؤثر بوده است.

پس از راه‌اندازی بلاکچین مستقل بایننس در سال ۲۰۱۹، توکن‌های بایننس شبکه اتریوم که بر اساس استاندارد ERC-20 ایجاد شده بودند، با نسبت یک‌به‌یک (۱:۱) به توکن‌های بایننس‌کوین با استاندارد BEP-2 تبدیل شدند که استاندارد شبکه بایننس است. در سپتامبر ۲۰۲۰، زنجیره هوشمند بایننس
(BNB Smart Chain) راه‌اندازی شد که به ‌موازات زنجیره BNB Beacon Chain اجرا می‌شود. قیمت این ارز دو سال پیش در همین روزها حدود ۱۷ دلار بود و در می ۲۰۲۱ به مرز ۷۰۰ دلار نیز رسید و حالا با ریزش‌های اخیر بازار، به محدوده ۲۲۰ دلار رسیده است. اما این توکن جزء توکن‌های دارای پشتوانه است که می‌توان با خیالی آسوده‌تر نسبت به معامله آن اقدام کرد.

مدیران بایننس علاقه زیادی به تغییر نام شبکه‌های بلاکچین خود دارند، اما به‌طور خلاصه ارز BNB در سه شبکه در دسترس است:
توکن BNB با استاندارد BEP-2 در BNB Beacon Chain که نام سابقش بایننس چین (Binance Chain) بود.
استاندارد BNB BEP-20 در زنجیره هوشمند BNB که نام سابقش زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain) بود.
توکن BNB با استاندارد ERC-20 در شبکه اتریوم.

بنابراین در زمان انتقال ارز BNB به کیف پول باید به استاندارد آن‌ که بیانگر شبکه آن است، توجه کنید. BNB کاربردهای زیادی در اکوسیستم وسیع زنجیره بایننس دارد. علاوه بر این، ارز بایننس‌‍کوین را می‌توان در فضاهای دیگری نیز مورد استفاده قرار داد. هر شخص با توجه‌ به نیاز خود می‌تواند از کاربردهای این توکن استفاده کند. به‌عنوان نمونه می‌توان از BNB برای پرداخت هزینه‌های سفر در برخی کشورها استفاده کرد. خرید هدایای مجازی و آیتم‌های قابل ‌فروشی که در برخی فروشگاه‌های آنلاین ارائه می‌شوند، از دیگر کاربردهای ارز بایننس‌کوین هستند. بر اساس تخمین وب‌سایت بایننس، میلیون‌ها ارز BNB توسط کاربران برای هزینه‌های سفر، خرید کالا، امور وامی، پاداش، ایجاد قراردادهای هوشمند و دیگر تراکنش‌ها استفاده ‌شده‌اند.

از دیگر کاربردهای ارز BNB، پرداخت کارمزد تراکنش است. تنها در پلتفرم معاملاتی بایننس، تقریباً دو میلیون کاربر از BNB برای پرداخت کارمزد معاملات خود استفاده کرده‌اند؛ بنابراین بیش از ۴۰ میلیون BNB در بیش از ۱۲۷ میلیارد خریدوفروش مورد استفاده قرار گرفته است. اما چگونه این ارز می‌تواند برای پرداخت کارمزد گزینه مناسبی باشد؟ پرداخت هزینه کارمزد معاملات با BNB، کاربران را از تخفیف‌های ویژه‌ای برخوردار می‌کند.

جدا از تخفیف‌های معاملاتی، با بایننس‌کوین می‌توان به صرافی غیرمتمرکز بایننس (DEX) که روی شبکه Binance Beacon Chain قرار دارد، دسترسی پیدا کرد. ارز BNB می‌تواند دسترسی کاربران ارزهای دیجیتال به صدها برنامه کاربردی را که روی زنجیره هوشمند BNB در حال اجرا هستند، هموار کند. این دسترسی به این معناست که می‌توان از BNB خارج از پلتفرم معاملاتی بایننس نیز استفاده کرد.

لینک کوتاه: https://ramzarzmedia.com/iraf
4 نظرات
  1. […] حساب تعدادی از کاربران ایرانی صرافی ارز دیجیتال بایننس به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مسدود شده […]

  2. […] حساب تعدادی از کاربران ایرانی صرافی ارز دیجیتال بایننس به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مسدود شده […]

  3. […] در روز‌های اخیر دامنه وسیعی از بحران‌ها را پیش روی بایننس ایجاد کرده که مهم‌ترین آن خروج سرمایه از این صرافی […]

  4. […] هم متعلق به ۵ رمزارز اول است: بیت‌کوین، اتریوم، تتر، BNB و سولانا. حالا نگاهی بیندازیم به ارزش بازار دیگر […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.